Mark Zuckerberg preşedinte

Au tot circulat nişte ştiri dubioase, în ultima săptămână, despre cum îşi imaginau unii că s-ar transforma lumea dacă, peste opt-zece ani, Mark Zuckerberg ar candida la preşedinţia Americii şi ar fi votat.

Între timp, omul a zis că nu-l interesează, văd că Vali îl subestimează (deşi, în opt-zece ani, Zuckerberg are destul timp să devină politician sau material de preşedinte).

Ce-mi veni, totuşi, să scriu despre prostii din astea?

Păi, e simplu: chiar mă gândeam, când am văzut prima oară ştirea, care ar fi principala schimbare majoră în lume, în momentul în care Zuck chiar ar ajunge la Casa Albă.

Şi răspunsul e simplu: ar şti totul despre toată lumea.

Ce 1984, fraţilor? Facebook le are pe toate, de la istoricul căutărilor în site (inclusiv cuvinte neterminate, chiar dacă n-ai apucat să apeşi pe enter) şi până la site-urile pe care le vizitezi şi articolele pe care le citeşti (acele butoane de Like sunt peste tot, la ce credeţi că folosesc?)

Până una-alta, vă recomand Ghostery, o extensie de browser pentru paranoici, al cărui scop e să blocheze toate scripturile de tracking. Eu o folosesc şi-n Safari, şi în Chrome.

3 comentarii

  1. Așa, ca să aibă ghostery.com toate datele despre tine …

  2. Bun, scap de remarketing-ul de la adwords!