Marşul pensionarilor, organizat de Antena 3, e “manifestaţie spontană” pentru Jandarmerie

Purtătoarea de cuvînt a Jandarmeriei Române, Anca Voicescu, pare să confunde un protest organizat şi promovat la TV cu o plimbare de seară a 4.000 de pensionari violenţi. Aici, sînt două variante: ori femeia nu s-a uitat la televizor şi nu ştie ce s-a întîmplat, ori nu vrea să intre în gura lătrăilor de la Antena 3.

gadea

Luaţi acest paragraf de aici, de exemplu:

Contactată de B1 TV, Anca Voicescu, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Române, a motivat faptul că manifestanţii violenţi nu au fost legitimaţi sau ridicaţi de jandarmi sustinînd că, în momentul în care jandarmii au ajuns în locul unde fuseseră incidente, lucrurile se calmaseră. Anca Voicescu a mai subliniat şi că existau suficiente efective de jandarmi la faţa locului, dar şi că mitingul era “o plimbare de seară” şi “o manifestaţie spontană”.

Întrebarea mea e următoarea: cît de spontană a fost plimbarea aia de seară, cîtă vreme a fost promovată în draci de Antena 3? Mie mi se pare că a fost departe de spontană. Chiar  organizată, aş zice, însă una în care anteniştii n-au avut suficient curaj să-şi asume calitatea de organizator. Însă n-au avut nici o problemă să se lase şterşi de transpiraţie de către toţi pensionari.

În altă ordine de idei, nu mai ştiu cine zicea, mai devreme, pe Facebook, dar avea dreptate: dacă la celelalte proteste s-au strîns 15.000 de oameni prin Facebook, iar la ăsta s-au adunat doar vreo 4.000 de pensionari (staţi liniştiţi, Radu Tudor minte cu neruşinare pe blogul propriu, n-au strîns 15.000 de pensionari), deşi e televiziunea de ştiri cu cea mai mare audienţă (în plus, zilele trecute şi-au bătut singuri toate recordurile)…

(Foto: Vlad Petri)

3 comentarii

  1. Domnu Alex, femeia a primit ordin,ce sa spuna !In gura latrailor intrau sefi ei !!

  2. Cel mai probabil este varianta Doi.
    Sau asa a primit ordin, daca luam in considerare totala neimplicare a Jandarmeriei.