VIDEO: Şi bogaţii se sucesc cîteodată

matthieu-ricardPrintre atîţia speakeri motivaţionali, uneori, se mai strecoară şi unii care chiar transmit ceva. Unul dintre ei este Matthieu Ricard, doctor în genetică moleculară. Este fiul filozofului frances Jean-Francois Revel şi al pictoriţei Yahne Le Tournelin. În adolescenţă, casa părinţilor săi era călcată constant de intelectuali francezi. Ricard povesteşte, la un moment dat, că a stat la masă cu compozitorul Igor Stravinski.

Introducerea asta e menită să facă pe fiecare să înţeleagă contextul social al lui Ricard. Practic, omul trăia liniştit în mijlocul high-class-ului parizian. La un moment dat, s-a plictisit şi, astfel, a ajuns să îşi facă doctoratul în genetică moleculară. Tot dintr-un soi de plictiseală, dar şi din dorinţa de a dobîndi cît mai multe cunoştinţe, s-a călugărit. Matthieu Ricard a devenit călugăr buddhist în anii ’70. Are 67 de ani, dar dacă-l urmăriţi în clipul de acum şase ani, o prezentare la sediul Google, nu-i daţi mai mult de 45.

În prelegerea de la sediul Google, Ricard vorbeşte despre echilibru, despre ce înseamnă fericirea şi despre mentalităţi şi deschidere. V-aţi aştepta, poate, de la un… cercetător şi, pe deasupra, şi călugăr buddhist, să fie plictisitor. Dar omul e al dracului de amuzant. Nici nu ştiu cînd au trecut primele 20 de minute urmărindu-l.

1 comentariu

  1. credeam ca e voba de ‘calugarul care si-a vandut Ferarriul’