Să cultivăm elevii români în spiritul mentalităţii de cîrpă!

choiceDupă scandalul cu cadourile de Crăciun pentru portarii şcolii, ţi-ai fi imaginat că profesorii s-au mai calmat, nu se apucă de bătut cu pumnul în masă, cerînd şpăgi. Ei, “ba p-a mă-tii!” au zis, lor nu li se va întîmpla. Şi iată c-a apărut o înregistrare cu o dirigintă şantajistă.

E drept, putem pricepe, şcolile, la fel ca spitalele, sînt subfinanţate, aşa că strîngem, pe model comunist, fondul clasei, fondul şcolii, fără factură, fără chitanţă, nimic. Însă mai trist e că, atunci cînd un elev face publică o înregistrare prin care elevii sînt ameninţaţi că nu li se motivează absenţele şi va fi scăzută nota la purtare pentru “neplată,” elevul e sancţionat.

 

După cum vă puteţi imagina, mentalitatea de cîrpă se învaţă în şcoală. Sistemul trebuie temut, oamenii trebuie să se supună, nu ne interesează atitudinea, ci obedienţa, votaţi cum vrem noi, că altfel vom şterge cu voi pe jos.

Frumos, nu?

3 comentarii

 1. E simplu: asocaitiile de parinti pot capata perdonalitte juridical si pot astfel strange bani legal, cam la fel cu asociatiile de proprieteari de la blocuri.

  Dar ar trebui ca un extras din plaurile de achizitii ale primariilor si fie publicate, astfel incat sa fie clar ce finanteaza primaria si ce nu.

  Inspectorii soolari ar trebui sa stea de vorba cu parintii, lunar, confidential si cu elevii, tot confidential, macar o data pe semestru. Sa iasa din birou si sa mearga pe teren, pentru ca asa ceva face parte din datoria lor.

  Notele la purtare ar trebui desfiintate si inlocuite cu infiintarea unei comisii disciplinare elevi+ profeosori care sa discute cu parintii celor care incalca regulamentele sau buna-cuviinta.

  Si sunt multe solutii de acest fel. Doar ca trebuie sa ne concentram pe gasirea de solutii si nu pe vaitat…

  Toti ne jelim pe net, minsterul vrea un “cod de etica” – probabil imposibil de facut si de aplicat. Trebuie sa propunem solutii si sa le discutam, nu sa ne tot plangem