Ministrul Mang: Să ascundem mizeria din educaţie sub preş

Ioan Mang, noul ministru al Educaţiei, n-a spus că ar fi cazul să ascundă mizeria sub preş, ci asta face, de fapt şi de drept. Domnia lui a avut cea mai idioată declaraţie pe care care am auzit-o de la un politician în ultimii ani: “Funeriu e de vină pentru rezultatele dezastruoase de la Bac, din cauză că a introdus camerele video.” Ca să citez realitatea.net,

După rezultatele dezastruoase de la BAC-ul 2011, Ioan Mang a declarat că Daniel Funeriu a fost singurul vinovat pentru performanţa scăzută a liceenilor şi a criticat sistemul de camere video introdus în sălile de examen. Rata de promovare la BAC-ul 2011 a fost de sub 50%.

Va să zică, nu proasta pregătire, nu salariile mici “moarta pasiunii” ale profesorilor şi nu lipsa lor de interes faţâ de educarea copiilor sînt de vină, ci camerele video ale lui Funeriu. Mă mir cum de mi-a scăpat declaraţia asta, anul trecut. Ah, da Mang era un neica-nimeni la vremea aia.

Liceeni, bucuraţi-vă! “Epoca şpăgii” revine.

8 comentarii

  1. Domnul ministru are un nume predestinat educatiei din Romania.

  2. la cat de batuti in freza sunt liceenii, nici camerele video scoase n-o sa-i ajute prea tare.

  3. Declaratia mi se pare evident ironica: sigur ca “de vina” sunt camerele video si cine le-a pus, daca se putea copia in voie procentul de respinsi ar fi fost neglijabil.
    Nu cunosc contextul in care ar fi fost facuta declaratia si nici exprimarea exacta,nu stiu nimic despre noul ministru, dar oricata antipatie ori neincredere i-ar putea trezi cuiva care (crede ca) stie mai multe decat mine, a te preface ca iei ad litteram o fraza sarcastica, doar pentru a-l discredita din start- asta nu e o atitudine nici onorabila, nici inteligenta.

  4. Zau ca nu vad cum cineva cu o inteligenta normala (sau chiar mult sub medie) ar fi putut spune asa ceva in serios. Si e, totusi, improbabil sa avem de a face cu un idiot.

  5. Adriana Gorascu, si, totusi, ultimele evenimente ne arata ca avem de a face cu un idiot :)