Momentul ăla, în care Iliescu dă lecţii de democraţie

Dacă v-aţi fi imaginat vreodată, în vieţile voastre, anterioare, prezente sau viitoare, că va veni un comunist sadea să vă dea lecţii de democraţie, cu siguranţă ăla nu era Ion Iliescu, ci vreun pui de Adrian Năstase, care-a gustat din plin beneficiile socialismului şi, mai ales, beneficiile post-comunismului modern, structurat pe aceeaşi filieră PCR (şi la propriu, şi la figuratul “Pile, Cunoştinţe, Relaţii”.)

Ion Iliescu ar trebui să fie primul care să-şi ţină gura. El este unul dintre creatorii sistemului corupt. E drept, e demn de respect, are vîrsta lui Matusalem, încă poate face sport, nu-l dă luxul afară din casă, n-a fost implicat în scandaluri de corupţie. Scopul său, printr-o ironie a sorţii, n-a fost cel consumerist, de acumulare, ci acela socialist, de strictul necesar. Nu însă şi cînd vine vorba de putere.

Aş fi spus, cu un deosebit dispreţ, că, probabil, vîrsta îşi spune cuvîntul. Să zici că a boicota este antidemocratic e ca şi cum ai spune că e ceva perfect normal în comunism şi că, de fapt, boicotul a fost acceptat în cei vreo 45 de ani de socialism temeinic de care a beneficiat naţia asta. Însă o să spun, cu o deosebită admiraţie pentru tupeul său, dar mai ales pentru sîngele rece cu care manipulează, că mi-aş dori, sincer, să existe un manual al micului manipulator comunist. Aş vrea să-l citesc din scoarţă-n scoarţă şi, cred, l-aş face manual de relaţii publice pentru industria de PR.

Ce face Iliescu nu este doar o mişcare de propagandă foarte bine gîndită, ci o dovadă de ipocrizie ieşită din limitele bunului-simţ. Dacă a boicota este nedemocratic, pardon, antidemocratic, atunci, îmi închipui, tov. Iliescu îşi doreşte ca nenorociţii de boicotanţi să fie, perfect democratic, săltaţi de autorităţi şi trimişi la săpat, la Canal. Încă nu ştim la care, dar găsim noi unul.

Mă scuzaţi, unde e fanclubul Ion Iliescu? Ţine cursuri de propagandă pe undeva? Serios, vreau să le urmez.

4 comentarii

 1. Daca imi aduc bine aminte, faptul ca parlamentarii USL au fost in greva asta primavara tot boicot s-a numit. Sau dupa Ilici se numea altfel?

 2. era de asteptat.
  intelectualii lu’ peste, care insista cu boicotarea habar n-au cu cine au de-a face. cum pot sa distorsioneze bolsevicii astia mizerabili realitatea.
  poate ca mesajele lui iliescu, ponta sau voiculescu sa le dea o mica demonstratie.
  as zice hai la vot dar… n-ai cu cine.
  asta e. nu stiu de ce ma vaiet. mie de fapt imi convine haosul.
  p.s.: daca esti printre intelectualii lu’ peste… scuze.

 3. Deunazi, acelasi Iliescu declara limpede ca trebuia boicotat referendumul pentru vot uninominal.

  http://lacoltulstrazii.ro/2012/07/17/basescu-antonescu-iliescu-la-unison-nu-vom-participa-la-vot-vom-boicota-referendumul/