Muzicienii de azi

pink-floyd

Că tot e, săptămîna viitoare, Roger Waters în Bucureşti, cu The Wall, am dat o raită pe Wikipedia, să-mi mai amintesc ce-am uitat. Deh, în calitate de fan înrăit Pink Floyd, un refresh nu strică niciodată. Şi mi-am adus aminte că membrii Floyd nu se limitau la un singur instrument. Aşadar, că mi-e lene să traduc, iată la ce instrumente cînta fiecare dintre ei:

  • Roger Waters: chitară, chitară bas, sintetizator. În The Wall, şi la trompetă.
  • David Gilmour: guitar, lap steel guitar, pedal steel guitar, bass, mandolin, banjo, keyboards, drums
  • Rick Wright: keyboards, vocals, vibraphone, trombone, trumpet, cello, violin, guitar, bass guitar, percussion
  • Nick Mason: drums, percussion, keyboards, guitar
  • Syd Barrett: chitară

Sînt curios cam la cîte instrumente cîntă artiştii români de top, difuzaţi în draci pe toate posturile de radio cu cele mai mari audienţe. Aşa, de curiozitate. După care, zic, hai să ne-ntrebăm de ce avem muzica pe care o primim.

5 comentarii

  1. acuma avem coregrafie si costume

  2. A compara niste monstri sacri cu niste monstri…acri este o gluma si atat!

  3. Of ! Ce comentariu cretin face un oarecare “bec” la articolul “Roger Waters antisemit”. Nici macar nu ma mai pot revolta, doar ma intristez. Amarnic.

  4. stiu eu………la muzicuta si ata dentara :))) adica probabil la niciun instrument, muzica este mai mult creata electronic, nici voce nu mai trebuie sa ai.

  5. Sunt artisti buni in romania,si care stiu sa cante si la instrumente,imi vin in minte artisti tineri precum marius moga, alexandrina hristov( o voce senzationala), chiar si delia etc…. dar majoritatea artistilor sunt pitipoance care arata bine si cocalari necunascatori in ale muzicii.