MyX / Vodafone şi hosting-ul

Într-o perioadă în care hosting-ul – şi chiar cel de calitate – se ieftineşte, iar planurile de găzduire sînt din ce în ce mai avantajoase, Vodafone rămîne cu aceeaşi ofertă de doi lei ca acum doi-trei patru ani. Nu ştiu cum am nimerit pe pagina “ofertei complete” pe care o pun ei la dispoziţie, cert e că nu m-am mirat foarte mult decît îm măsura în care am realizat că oamenii rămîn în urmă la capitolul deschidere faţă de public.

Pentru cei trei dolari pe lună pe care îi plăteşti la ei – e drept, îţi înregistrează şi un .ro, ţi să dă, în continuare, acelaşi cont de FTP cu 10 megi de spaţiu, cinci conturi de mail a cîte 5 megi fiecare, nişte template-uri de pe vremea cînd Network Solutions putea fi cardat cu orice număr de 16 cifre care începea cu 4, precum numerele de pe cardurile Visa, vreo trei chestii prefefinite şi… editor HTML plus manager de fisiere şi un manager pentru DNS-uri.

Moment în care stau şi mă întreb: dacă de trei dolari pe lună nu primeşti nimic de la Vodafone, nu mai bine mai pui trei lei şi te duci la claus.ro? Dai trei euro şi ai 300 de megi de spaţiu şi trafic lunar de 1,5 gigi, iar daca faci comandă online, ai trafic dublu. Eh? Moment în care Vodafone ar trebui să îşi dea singuri o palmă după ceafă şi să îşi dea seama că la capitolul hosting nu îi vrea nimeni, pentru că cine cumpără domeniu prin eu folosesc un singur feature: DNS manager-ul, pentru că îşi mută host-ul. Trebuie că te doare rău de tot de utilizator dacă nu îi oferi de banii ăia nici PHP, nici MySQL, nimic.

Şi uite-aşa se fac afacerile în România. Culmea e că le mai şi merge, dacă ne gîndim că sînt destui care încă mai cumpără domenii prin ei pentru că, probabil, nu au toţi banii în mînă pentru a lua de la RNC. Pe de altă parte, singurul avantaj al MyX/Vodafone este că odată ce ai schimbat un DNS prin ei, modificarea se propagă mult mai repede decît prin RNC, despre care ştim cu toţii că se mişcă ca mîna mortului.

“Descoperă ce te aşteaptă!”, zice Vodafone. În afară de partea de copywriting – şi aia proastă, că eu nu înţeleg nimic din lauda lor de sine, la Vodafone nu mă aşteaptă nimic. Pe cînd scimbări, băieţi? Mai ales că cei ce au domenii cumpărate prin voi şi au schimbat hostul continuă să plătească trei dolari pe lună pentru un host inexistent…

5 comentarii

 1. Aoleu, man, eu pe unde aud de ei spun, in dulcele stil clasic :

  fugiti, baaaaa, ca oamenii sunt penibili !

  2 site-uri mi-am facut la ei si sunt oribile, nici sa nu va ganditi !

  Mi s-a blocat pagina index de nu am mai putut sa o deschid, la cea mai mica greseala ai distrus tot siteul, e groaznic ! Am pus sigla trafic.ro si imi dadea mereu o eroare, incat de fiecare data cand adaugam ceva pe prim pagina trebuia sa sterg sigla, fiindca daca salvam noua varianta apareau 2 sigle.
  Spatiul e ridicol de mic, sa fim seriosi, 10 mega ???
  E superprost sistemul, o mizerie pura.

 2. Economy Plan:
  • 5 GB Space • 250 GB Transfer
  • 500 Email Accounts • FREE! Software
  • 10 MySQL Databases • 50 Email Forwards
  • Forums, Blogging, Photo Galleries • No ads

  3.99usd pe luna.

  Deluxe Plan:
  • 100 GB Space • 1,000 GB Transfer
  • 1,000 Email Accounts • FREE! Software
  • 25 MySQL Databases • Unlimited Email Forwards
  • Forums, Blogging, Photo Galleries • No ads
  • EXCLUSIVE! Metropolis Hosting Community
  • FREE! $25 Google® AdWords® Credit1

  6.99 usd pe luna.

  Asta la GoDaddy.com . Intr-adevar, servere in US, ceea ce inseamna ca nu se misca prea stralucit. Dar totushi :)

  PS: contrar unor articole recente, nu am avut pana acum probleme cu godaddy. mi-au facut chiar shi refund. plata online, cu un visa sau mastercard ordinar (banca transilvania in cazul meu).

 3. D C: de asta e misto DNS managerul, ca poti sa iti tii site-ul in alta parte. cum fac eu, de exemplu :))

 4. Ce vrea sa fie articolul asta, reclama mascata? Whatever.

  “Pe de altă parte, singurul avantaj al MyX/Vodafone este că, odată ce ai schimbat un DNS prin ei, modificarea se propagă mult mai repede decît prin RNC, despre care ştim cu toţii că se mişcă ca mîna mortului.” Este o mare diferenta: la MyX nu se schimba nameserverele ci doar se editeaza o zona. Domeniile raman in continuare in nameserverele MyX – spre deosebire de RNC, care administreaza root-serverele pentru zona .ro si care permite doar delegarea spre alte nameservere. In concluzie, e vorba de cu totul alt tip de modificare.

 5. neah, reclama deloc, mai degraba contra-reclama. in fine, modificarea aia e importanta.