Ne strângem un milion azi?

De ce e important ca astăzi să iasă în stradă cât mai mulţi oameni? Pentru că cei din PSD trebuie să înţeleagă că ţara s-a schimbat şi că nu mai tolerează jaful.

Indiferent de ce soluţie găseşte Grindeanu Dragnea, trebuie să fim cât mai mulţi în stradă. Preventiv, pentru ca borfaşii din fruntea ţării să înţeleagă că s-a terminat cu mizeriile.

Astăzi, trebuie să facem un exerciţiu de unitate şi să le arătăm că ne putem strânge mai mulţi ca niciodată. Dacă se ajunge la un milion în toată ţara, cu atât mai bine.

Sincer, totuşi, mă tem că nu vor pricepe. Pentru că cei din PSD, în majoritatea lor, suferă de o formă de disonanţă cognitivă, trăiesc în universul lor paralel şi nu vor lăsa guvernarea din dinţi.

Ştiu că există multă resemnare, mai ales în rândul celor mai în vârstă, dar ei trebuie să înţeleagă că, dacă până acum au spus că “toţi fură în ţara asta“, acum este momentul pentru a spune stop, pentru a le arăta că ne-am săturat.

Niciodată în istoria recentă a României nu a existat un protest mai mare. Cineva, pe facebook, făcuse o socoteală, adunând cifrele inclusiv din oraşele mici, şi arăta că în stradă au fost, aseară, undeva în jur de 470.000 oameni (faţă de 330.000 cât s-a dat pe TV).

Nu ştiu dacă o să ne apropiem de un milion, dar aveţi în vedere că Ponta a demisionat pentru mai puţin de-atât. Au fost în jur de 50.000 în toată ţara. Acum, chiar la aproape 500.000, Grindeanu Dragnea caută soluţii să rămână la guvernare.

Nu, nu, nu soluţii pentru abrogarea ordonanţei, ci soluţii pentru a păstra puterea.

PSD va trage cu dinţii de funcţii şi de putere. Nu vă lăsaţi înşelaţi, lor nu le pasă. În universul lor paralel, ei sunt “legitimi.” Legitimă e o guvernare pentru bunăstarea oamenilor, nu o guvernare pentru bunăstarea borfaşilor din partidul lor.

Vreţi o probă de delir pesedist? Luaţi-l pe Ţuţuianu, care vrea ca SRI să ancheteze “multinaţionalele care au dat liber pentru ca angajaţii să meargă la proteste.

Nu-mi dau seama ce ciuperci se fumează pe la PSD, dar genul ăsta de abordare e un foarte bun indiciu despre modul în care partidul îşi propune să guverneze.

Încă un pic şi ne întoarcem în epoca Năstase, când ziariştii erau bătuţi şi ameninţaţi cu moartea dacă mai scriu de rău despre guvern. Şi nu uitaţi că, pe vremea lui Năstase, a protesta era păcat capital.

Ce-or să facă? Or să pună SRI-ul să ne verifice pe toţi? Or să trimită poliţia să ne amendeze pentru că ne-am exercitat dreptul constituţional de a protesta?

Aveţi impresia că, dacă au anunţat că au dat o altă ordonanţă de urgenţă pentru a abroga OUG 13, se vor opri aici? Până nu e în Monitorul Oficial, eu nu cred nimic.

Rolul PSD a fost, dintotdeauna, acela de a fura. Acum, sunt mai flămânzi şi mai agresivi ca niciodată. Au dat-o cotită ca să plece lumea acasă.

Ordonanţele de săptămânile astea nu vor fi singure. Ce nu le-a mers prin ordonanţe vor încerca să treacă drept legi prin parlament, unde au majoritatea împreună cu ALDE.

Nu vă lăsaţi păcăliţi. Încă nu s-a terminat cu ieşitul în stradă. Vor mai veni şi alte ocazii, doar aveţi un pic răbdare.

Tocmai de asta e important ca, astăzi, să fie cât mai mulţi oameni în stradă, mai mulţi decât ieri, cât mai aproape de un milion – îl ştiţi, acela cu care se lăudau Olguţa şi Dragnea că-l vor scoate în stradă.

1 comentariu

  1. But it was only fantasy, the wall was too high etc :)