Nesiguranţă în USL? Aş rîde dacă n-ar fi trist

Declaraţia zilei vine, ca de obicei, de la Victor Ponta, deşi e aproape la concurenţă cu declaraţia lui Adrian Năstase, care se laudă că va fi scos dîn puşcărie pînă-n februarie, cel tîrziu. Iaca ce zice prim-ministrul, în contextul nevoii de a atrage 50%+1 din electorat, la alegerile de acuşi:

Neexistând o majoritate, Traian Băsescu a avut posibilitatea să facă acele jocuri de culise la care se pricepe foarte bine

E amuzant pentru că nu precizează un lucru elementar: toate jocurile de culise făcute de băieţii din USL în ultimii ani, nu doar cît au fost la putere. De la mahării din provincie, în frunte cu alde Oprişan, Stan, Dragnea şi alţii care-s căutaţi la dosarul penal de către DNA, pînă la şmecheriile cu care umblă alde Hrebenciuc şi Voiculescu. Însă tocmai ăsta s-ar putea să fie şi motivul pentru care băieţii au ieşit din nou la atac. Pentru că nu le garantează nimeni că vor reuşi să ia majoritatea. Iar la cîte tîmpenii au făcut în ultima vreme, nu m-ar mira să nu pupe 50%+1.

Dacă Băsescu e bun la ceva, atunci e bun de ghimpe în coasta ăstora. Pur şi simplu, nu-i lasă să fure pe cît şi-ar dori. Din punctul ăsta de vedere, e foarte amuzant. E trist însă că gaşca de penali nu se va opri din furat nici bătuţi. Nouă găselniţă electorală este Autostrada Sudului Craiova-Bucureşti, pentru care băieţii deja au acordat contractul pentru studiul de fezabilitate, că trebuie să mănîncă şi gura lor ceva din banii statului. Şi de unde poţi mînca mai mult, dacă nu din nişte asfalt?

Bonus: Adrian Năstase zice “Votaţi şi în numele meu, împotriva lui Băsescu!” Bun aşa.

5 comentarii

 1. Îți împărtășesc în totalitate opiniile politice, urându-i pe USL-iști, băsiști, și unguri deopotrivă. Însă indiferent de cât de tristă e situația, spre deosebire de tine eu nu îmi stăvilesc impulsul de a râde.

  O viață avem, și ursarii care ne conduc țara o fac din ce în ce mai scurtă.

 2. Alex tu stii ca eu comentez rar desi te citesc des.

  Am trei “cestii” la care tin, sa zicem ca meseria e de vina de data asta:

  1. discutam despre un studiu de prefezabilitate ceea ce nu implica sume uriase si nu e un lucru rau ca-l fac. daca nu-l faceau saream cu gura ca oricum nu fac nimic…..
  2. hai sa nu discutam despre astia ca si cum ceilalti ar fi curatati cu clor si domestos, nivelul nostru de discutii trebuie sa ridice dincolo de cel din piata….
  3. “gaşca de penali nu se vor opri din furat” este de fapt gasca de penali nu se va opri din furat…

  it’s just me…. :)

  • @Alexandra: în mare, sînt de acord cu ce zici. Avem aşa:
   1. 173.500 de euro pentru un studiu de prefezabilitate ţi se pare ieftin? Mie nu prea :) Mai ales că, dacă te apuci de scormonit prin birocraţia românească, aş putea paria că există unul similar făcut încă de pe vremea lu’ Nea Nicu.
   2. de acord, cu amendamentul că ăia n-au călcat în picioare Constituţia, nu în halul în care o fac ăştia.
   3. scrisesem iniţial “penalii” şi am modificat, păţesc frecvent dezacorduri de genul ăsta, doar că aproape la fel de frecvent apuc să şi recitesc după ce public; azi, n-am reuşit.
   PS: Voi ca să-ţi dau un telefon, pe mîine. Pe la ce oră ai avea trei minute libere?

 3. @Alex
  Oricand dupa unshpce de dimineata.