New Media Agency şi-a lansat gramatica

New Media Agency, cunoscută pentru comunicatedepresa.ro şi, mai nou, pentru că a fost cumpărată de theGroup, şi-a lansat site-ul. Adresa e nma.ro. Alin, aveam mai multe pretenţii de la voi. Cel puţin în ceea ce priveşte gramatica, dacă la formulări stă mai prost copywriter-ul vostru. Prin urmare, hai să despicăm firul în patru şi să ne dăm cu părerea în ceea ce priveşte greşelile de pe prima pagină.

nma.JPG

Sper că se vede dunga aia roşie. Acolo scrie “Dacă ai ajuns la noi fi binevenit“. Chiar nu există nimeni în firmă care să ştie ca “fi“-ul vostru se scrie cu doi de i? De fapt, fraza trebuia să arate aşa: “Dacă ai ajuns la noi, fii binevenit!”. Da, cu tot cu virgula aia. Asta e, din top, cea mai mare. Mai departe, totul ţine de lejeritatea de formulare şi, mai ales, de sentimentul de apropiere faţă de vizitator. De ce să scrii “Te rugăm ia loc pe un scaun. Fă-te comod şi te vom servi cu o cafea Illy“, folosind un limbaj mai mult decît respingător – prima frază e ca la poliţie: Stai, mă, jos!, în timp ce a doua e ca la spital: Luaţi loc cît aşteptaţi. Dacă vă interesează, automatul de cafea e mai încolo. – cînd poţi să te gîndeşti la ceva mult mai apropiat şi mult mai familiar? Plus: Illy vă mulţumeşte pentru reclamă, dar nu interesează pe nimeni că e cafeaua oficială.

Sincer, avînd în vedere că New Media Agency se desprinde, înainte de toate, dintr-o agenţie de PR unde, din principiu, ar trebui să existe şi un copywriter care să ştie măcar o buche de gramatică, fără să-i mai punem la socoteală abilităţile tipice, nma.ro ar trebui să aibă texte, nu amatorisme.

Cu tot respectul faţă de oamenii pe care îi aveţi acolo, începînd cu Ramona Pătrăşcanu şi terminînd cu Ciprian Stavăr, poate ar trebui să angajaţi o firmă de PR să vă facă textele pentru site. Părerea mea, sinceră şi nevinovată.

1 comentariu

  1. Minus: site-ul realizat în flash
    Cât despre Illy – există un disclaimer “Illy este un brand pe care il indragim si nu exista nici o asociere intre New Media Agency si Illy Caffe SpA sau subsidiarele acesteia”, dar îţi promit că dacă-i suni pe Skype sau le trimiţi un e-mail, primeşti o cană de cafea Illy.
    Cred că e făcut într-un timp foarte scurt. Şi da, sunt rea azi…