new york times ar putea deveni exclusiv online

Cel putin asa zice o stire Mediafax, al carei redactor nu ia in considerare toate detaliile. Personal, n-am vazut nici macar o declaratie conform careia conducerea NYT sa spuna ca se gindeste si la varianta asta. In schimb, interpretarile isi fac loc fara nici o jena.

Eu, unul, nu cred NYT va trece exclusiv pe online. Si, nu stiu de ce, da’ s-ar putea sa am dreptate. Stirea mai jos.

NEW YORK, 8 feb (MEDIAFAX) – Compania The New York Times analizeaza trecerea cotidianului cu acelasi nume de la versiunea print la cea online, informeaza Haaretz. The NYT si-a dublat numarul de cititori online, ajungand la 1,5 milioane pe zi, in timp ce versiunea print ii aduce zilnic 1,1 milioane de cititori.
In acest sens, Arthur Sulzberger, Chairman al companiei The New York Times, afirma ca NYT este mai mult decat un ziar local, clasandu-se mai degraba in categoria ziarelor nationale, fapt care a dus la acest numar crescut de vizitatori online, multi dintre ei fiind din afara New York-ului.
Tinand cont de faptul ca anunturile de mica publicitate au reprezentat mereu o forma importanta de venit pentru presa scrisa, trecerea in exclusivitate la versiunile online ale ziarelor ar putea duce la o scadere semnificativa a veniturilor. Opinia lui Sulzberger este ca ceea ce pierde presa scrisa castiga site-urile, iar grupurile media isi vor putea dezvolta propriile retele de publicitate pe internet.
Datorita faptului ca editiile online nu implica taxe pentru tiparire si distributie, grupurile media ar putea avea de castigat in ceea ce priveste veniturile. Sulzberger a precizat ca, pentru NYT, costurile de dezvoltare a sectiunii de print s-au ridicat la peste un miliard de dolari, ceea ce este foarte mult.In ceea ce priveste schimbarile pe care le implica formatul electronic pentru un ziar, Sulzberger a subliniat faptul ca NYT beneficiaza de o echipa care lucreaza in sectiunea de dezvoltare, iar atributiile lor tin strict de lansarea si dezvoltarea a tot ce tine de lumea electronica, de la internet la telefonie mobila. De altfel, cotidianul american a semnat un parteneriat cu Microsoft pentru a distribui editia electronica printr-un soft numit Times Reader. Soft-ul ofera posibilitatea utilizatorilor de a citi ziarul pe calculatoarele proprii, in principal laptopuri.
Intr-o epoca a blogurilor, viitorul ziarelor poate fi nesigur, dar publisherul american considera ca ziarele nu vor avea de suferit, deoarece lumea va avea mereu nevoie de informatii credibile si corecte si ca citititorii NYT nu deschid editia online pentru a citi bloguri, ci pentru a vedea informatii serioase. De asemenea, mai exista posibilitatea ca ziarul sa introduca anumite continuturi furnizate de bloguri sau de colaboratori externi, pentru a se pastra o relatie de comunicare cu acestia.
In ceea ce priveste costurile, Sulzberger a precizat ca editia online a NYT va fi disponibila contra cost daca se va trece la format exclusiv digital.
Varsta medie a cititorilor editiei print a The New York Times este 42 de ani si nu s-a schimbat deloc in 10 ani, in timp ce editia online a ziarului are ca varsta medie a cititorilor 37 de ani, ceea ce arata faptul ca grupul american incearca sa atraga cititori mai tineri, pentru ambele sale editii.
The New York Times este unul dintre putinele cotidiene americane care si-a pastrat formatul broadsheet, trecerea de tabloid fiind foarte costisitoare.

1 comentariu

  1. se bazeaza pe interviul luat editorului de la The New York Times de la adresa http://www.haaretz.com/hasen/spages/822775.html. De fapt, tot ce spune editorul este ca habar nu are cum va arata Times-ul in cinci ani iar mai apoi ca “The Internet is a wonderful place to be, and we’re leading there”.