newsin si angajarile

Nu stiu care si cum o sa se supere pe mine, da’ am aflat o chestie tare interesanta legata de angajarile care se fac la NewsIn. Salariul este de sase milioane pe luna pentru cele trei luni de proba, dupa care urmeaza negocierile. Ei bine, se aude prin tirg (si mai ales in rindul angajatilor) ca pe sefi ii cam doare fix la basca de reporteri/redactori si ca tare nu-i intereseaza de negocieri. Tot prin tirg (prin rindul angajatilor, adica) se mai zvoneste ca trebuie sa ii bati la cap cu saptaminile pe sefii de la NewsIn sa primesti mai multi bani.

Eu, personal, pentru sase milioane pe luna, as scrie fix o stire pe zi, cel mult doua. Mai ales ca, zice-se, cica s-ar lua in considerare si experienta anterioara din presa. Ei bine, de tare ce s-a luat in calcul, la inceput, cind s-au facut primele angajari, au avut de cistigat mai ales cei care au stiut sa negocieze. Asa se face ca unii, cu prea putina experienta, dar cu gura mai mare, si-au negociat salarii de 20-25 de milioane de lei pe luna. Deh, asa se zvoneste prin tirg (prin rindul angajatilor, adica).

Cit despre restul angajatilor, cei care continua sa intre in cimpul muncii pentru NewsIn, stau ca… nestiutorii pe sase milioane, cu lunile, si asteapta o marire de salariu. Numai ca marirea nu vine, pentru ca nimeni n-are chef sa o dea. Asta in ciuda tuturor promisiunilor facute la semnarea contractului de munca, prin care erau anuntati foarte dragut si foarte simpatic si cu rinjetul pe buze, ca dupa trei luni SIGUR li se vor mari lefurile. Prin urmare, tot prin tirg (prin rindul angajatilor) se aude ca cel putin jumate dintre redactori sint pe picior de plecare. Deh, nu totul poate sa iasa perfect, nu-i asa? S-apoi, nu mai e o noutate pentru nimeni ca NewsIn merge in pierdere… Pe cind se anunta falimentul? (Yeah, that was an evil thought) :P

4 comentarii

  1. Alex, ai acolo cateva informatii false. Nu-ti spun care ;). Plus ca faza de la sfarsit, cu ‘NewsIn merge in pierdere’, e de o naivitate dezarmanta. Daca auzi vreodata in viatza vietzilor tale de o institutie mare de presa care nu merge in pierdere la cateva luni de la lansare, spune-mi si mie. Cele mai multe operatiuni de presa isi propun sa faca profit la cativa ani de la lansare. Unele pur si simplu nu-si propun sa faca profit, pentru ca exista ca sa sustina alte operatiuni. Cat crezi ca a sustinut Sarbu Mediafaxul?

    Altfel, mersi ca scrii de NewsIn ;)

  2. Bradut: nu e nici o naivitate, pur si simpplu eram un pic rautacios :D.
    cit despre informatiile eronate… neah, n-as crede. in fine, ideea e ca n-a dat nimeni vina pe tine, asa ca stai calm ;)

  3. Alex, sunt foarte calm :) Si nu m-ar fi deranjat daca dadea cineva vina pe mine – as fi ramas la fel de calm :). Hai, totusi, sa-ti mai servesc o mostra de naivitate: “se mai zvoneste ca trebuie sa ii bati la cap cu saptaminile pe sefii de la NewsIn sa primesti mai multi bani.” Adica, spre deosebire de toate celelalte redactii, unde ajunge sa sugerezi sefului ca vrei mai multi bani si te si trezesti cu supliment la portofel, nu? =)). Esti foarte-foarte simpatic. Si baiatu’ ala care ti-a plans pe umar la fel :)

  4. neah, nu e vorba de asta. e vorba de altceva: cind ti se spune de la inceput ca peste trei luni renegociezi contractul, e normal ca peste trei luni sa isi aduca aminte angajatorul. in cazul in care nu isi aduce aminte, ii aduci tu aminte. ei bine, cu angajatorul care nu isi aduce aminte sint de acord. nu sint de acord, insa cu aminatul cite 4-5-6 saptamini a unor discutii care nu dureaza mai mult de 10-15 minute. nu e vorba de naivitate, e vorba de bun-simt. atita tot :)