Niciodată

Am descoperit pe Facebook, mai devreme, citatul ăsta, de l-am pus mai jos. E destul de recent. Şi mi-am adus adus aminte de poza din dreapta. Mai e ceva de comentat?

Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto.

Victor Ponta, 19 martie 2012.

10 comentarii

 1. Are dreptate Ponta. Nu l-a pus băsescu că aşa a vrut el. A fost obligat de situaţie. băsescu este, intr-adevăr, un miştocar, la cum radea aseară in timpul nominalizării primului ministru. cand vorbea acum 2 sapt de exploatările miniere ca furnizoare unice de locuri de muncă, la jurămantul lui korody, era foarte serios…

 2. ar mai fi de comentat, da.
  de băsescu, de pildă, care zicea că “n-o să-l pună niciodată în mandatul lui pe un om politic imatur ca ponta” premier. și asta nu mai departe de acum vreun an. între timp, sigur, l-a propus de vreo două ori. bine, îl știm pe conu’ băsescu, parolist ca el mai rar.

  în politica românească nu există alb și negru. doar diferite nuanțe de maro.

  • @Futacu: de acord. Dar Băsescu a mai avut şi “demisia în 5 minute”, era oarecum de aşteptat să-şi calce un cuvînt. La Ponta, pe de altă parte, se vede naivitatea. Se vede dorinţa de a ajunge mai repede la putere. Cred că asta e mai periculoasă decît “5 minute”

 3. Lasa ca si Ponta a spus ca isi prezinta guvernul si programul de guvernare in 30 de secunde dupa ce o sa fie premier.

 4. Dar măcar e de remarcat că românii o duc mai bine. Azi cel puțin se goleau văzând cu ochii rafturile de mici și de cefe, alea de bere, de muștar și tot așa…

 5. Dupa ce a fost etichetat in toate modurile posibile,orice referire la Basescu nu isi mai are rostul.Vorbim acum despre oameni politici”seriosi”precum POnta,care acum,in loc sa se fereasca de acele capcane,cade im ele mai frumos decat marinarul!Eu am incercat sa compar prestatia lui Ungureanu la investire cu cea a lui Ponta si,fara sa fiu rau,ultimul este net inferior,iar ceea ce spun le veti crede peste putin timp.Ce prestanta sa aiva un politician tanar,care ajuns in fruntea PSD,altfel o gasca de hoti si Iliescu(nu am vrut sa spun cr…),continua sa-i pastoreasca si sa-i apere,in loc sa se scuture de ei si sa remodeleze partidul?Sa mai cred eu,om in varsta intr-un viitor apropiat bun?In nici un caz.Venirea lui Ponta si PSD,din nou ,la guvernare mi-a taiat orice speranta,cand spun aceasta nu ma gandesc neaparat la bani!In alta ordine de idei,aceeasi poezie,aceiasi recitatori!Luati loc!

 6. Sunt de acord cu cele subliniate de Alex. Aici nu e vorba de promisiunile lui Basescu (vezi Futacu). Basescu e omul rau, care ne-a mintit, care ne-a furat, care a vandut tara care etc.. Acum vine Ponta care este, am inteles de la Ponta, total diferit de Basescu: el nu minte, nu promite fara sa-si tina promisiunile etc etc.Comparatia Basescu-Ponta nu trebuie facuta. Trebuie facuta comparatia Ponta-Ponta, ca ei nu l-au schimbat pe Basescu si sa puna in loc alt Basescu, dar o versiune mai tanara.

  Ori realitatea este .. care este (vorba lui Vanghelie). O sa vina si vanzarile de resurse (ca nu exista alta solutie si de-aia sunt resurse, sa poti profita de pe urma lor, ca degeaba ai resurse daca mori de foame) si iar o sa se spuna: “dar si Basescu a vrut sa le vanda” etc etc. Pai “voi” l-ati schimbat tocmai ca a vrut sa le vanda! Aici e ironia, ca o sa faca exact ce a facut si Basescu, dar “lumea” o sa spuna ca “da’ Basescu nu a facut la fel?”… La Basescu e rau ce face, la Ponta e bine, ca si Basescu a facut la fel.

 7. Alius, ai sintetizat exact ceea ce vom vedea in perioada urmatoare. Faza nasoala e ca e plina tara de inteligenti care nu vor sesiza deloc ironia asta… Iar mass-media va avea grija sa prezinte totul ca si cum mai trebuie sa avem rabdare doar putin, pana la alegerile din noiembrie, ca sa ne loveasca din plin prosperitatea si fericirea. Vezi editorialul lui buscu din catavencu, numai ca nu scrie negru pe alb “victor pont’apare, soarele rasare”.

 8. Prea putina inteligenta in spatiul virtual romanesc. Basescu este prea subtil pentru presarii din Romania. Ponta este un maimuto-papagal si se misca si vorbeste prin papusarul care-l manevreaza. Basescu l-a redesemnat tot in gluma in scopul de-l lasa sa-si rupa gatul. Acest Tandarica IN TOATA EXISTENTA LUI NU A PUS LA DOUA PAIE CRUCE, nu are nici o abilitate practica. Frazeologia este o abilitate ne folositoare in actul de guvernare. Ponta s-a nascut copilot. Dupa 6 luni de Ponta, o sa plangeti dupa Boc.