Nici o noutate, Nicuşor Dan e penibil din nou

Nicuşor Dan e o poezie, vă zic. Astăzi, încă o dată, arată că nu înţelege conceptul de democraţie, cel puţin în partid, deşi, culmea!, el nu mai e membru după ce şi-a dat demisia în iunie. Iată-l, azi, încercând să fie din nou băgat în seamă:

Mă voi întoarce în USR atunci cand convingerile mele sunt aceleaşi cu ale partidului. Eventual, această decizie (de poziţionare pe tema familiei tradiţionale – n.r) poate să fie luată la un Congres. Nu ştiu dacă Congresul poate întoarce o decizie de partid, este o decizie internă a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR.

Va să zică, s-a făcut referendum în partid, oamenii au votat să se poziţioneze contra iniţiativei CpF, dar Nicuşor o ţine pe-a lui, nu-i bine referendum, trebuie Congres. Fascinant.

Dar ce mă distrează pe mine e aia cu “partidul trebuie să fie cum vreau eu, altfel nu mă întorc.” Mult noroc, drum bun şi cale bătută.

Serios, Nicuşor Dan e ca un copil care a făcut schimb de jucării cu altul, el a dat maşinuţa teleghidată pe un avion de hârtie, iar acum plânge că îşi vrea maşinuţa înapoi, doar că celălalt nu vrea, că schimbul a fost cinstit.

Dacă în USR n-ar fi oameni inteligenţi, pun pariu că Nicuşor şi-ar dori să fie un soi de Dragnea, să îşi impună el ideile, iar partidul să fie copia lui fidelă. Omul chiar nu are pic de respect pentru deciziile majorităţii şi nu e prima oară, başca e şi laş.

Altfel, după decizia referendumului USR, cred că Clotilde încă plânge într-un colţ.

(Foto: Octav Ganea, Inquam)

2 comentarii

 1. Asta se va numi sigur “sindromul lui basescu”!
  Adica pupi mult timp in basanau un anumit politician si apoi, cand acesta ramane fara putere, arunci cu kakat in el.
  Bravo, esti un roman adevarat! Si curajos, nevoie mare!!!

 2. 1) e o chestie mai complexa. abstract, entitatile nu sunt persoane. concret ‘presedentia Romaniei’ are alte orientari daca e iliescu sau Base, ‘guvernul Romaniei’ are alte opinii despre amnestie daca e Ciolos sau Grideanu. in esenta e vorba de una, maxim 2 persoane in spate, iar in fata este pusa o structura care este personificata tocmai pentru a i se atribui ei optiunea suparatoare altora. astfel la modul foarte cinic nu exista ‘partid’, ‘guvern’, ‘ministerul a luat hotararea’, ‘ziarul xyz a avut din nou dreptate’ etc. ci o persoana care a dictat si restul subordonatilor din institutie au indeplinit.
  de aceea mi-e haios cum Nicusor foloseste termenul ‘partidul’ in sensul romantic lui iliescu de ‘unitatea de monolit a partidului’.
  2) asa cum 2 oameni nu au amprente la fel, asa nu au toate opiniile la fel, iar ceea ce se cheama ‘partid’ este o adunare de oameni care au 90% idei identice. am zis 90% evident din burta, fiindca daca e mai mic procentrul de idei identice e mai mare si cu cat grupul creste cu atat procentul se micsoareaza. faptul ca nu exista partid monolit se vede si in psd, unde se sapa nu numai intre ei ci isi sapa si sefii. partid cu bogata experienta comunista si dictatoriala.
  concluzie: asa ca ceea ce vrea nicusor e absurd de-a dreptul. dar o da cu limba de lemn ca se intoarce cand convingerile lui vor fi la fel cu ‘convingerile partidului’. pai conform pct 1) nici un partid nu isi are convingerile propii, fiindca nu este o persoana, este o institutie. si oamenii din partid au convingeri diferite. si daca aplicam pct 2), ca nu gasesti oameni cu aceleasi convingeri, rezulta ca Nicusor nu o se se mai intoarca vreodata in USR. dar el se prezinta neranchiunos si integru. ca sa fiu si eu la fel de diplomat si ‘dispus la dialog’, declar ca daca Nicusor Dan imi da 1 milion de euro rationamentul de mai sus nu e logic.