nimeni nu gindeste pentru gindul

G.S.M-am intrebat de nu stiu cite ori de ce nu inteleg sefii de ziare sa nu ii mai lase pe toti afonii in materie de internet sa scrie despre asta. Cu ocazia asta, tinem sa ii multumim Melaniei Mandas Vergu, care tocmai a demonstrat cit de buna reporterita este, in speta in legatura cu super-investigatia pe teme de profesori de filozofie care isi expun posterioarele nude pe linga site-urile facultatilor si incing mintile reporteritelor… err!, care scriu cu atita admiratie despre ei, numindu-i fara nici o retinere Adonişi.

Am pornit de la insemnarea Ioanei (intitulata sugestiv “Starea inteligentei in Romania“) despre articolul doamnei Melania Mandas Vergu, din Gindul, pe teme de Gramos-el care si-a expus fundul intr-o poza pe blogul personal. Daca a fost interesant in vara, cind Melania Mandas Vergu era intr-o piata bucuresteana si cumpara subiectele la capacitate, nu mai e la fel de interesant cind se trezeste scriind despre chestii care o depasesc.

Cred ca Ioana si-a inceput bine textul: E plina Romania de idioti. Intr-adevar, altfel nu imi explic de ce nu contenesc sa ma minunez cite aberatii pot scrie oameni care habar n-au despre ce e vorba, dar sint convinsi ca vor rupe gura tirgului. Lasind la o parte greselile legate de partea de net, facute din plin de Melania Mandas Vergu, poate ar fi interesant de discutat si partea de etica/morala a Gramosului. Pe de alta parte, poate ar fi de discutat si partea de deontologie a Melaniei Mandas Vergu, care nu stie sa isi verifice informatiile corespunzator, prin urmare scrie dupa ureche.

Sint convins ca Melania Mandas Vergu este o buna jurnalista, dar sint si mai convins ca ziaristii care se apuca de scris dupa cum ii taie capul, pe domenii pe care nu le pricep si nu le vor pricepe niciodata, ar trebui tinuti departe de subiectele pe care vor sa le abordeze. Prin lege. Si inca o chestie: ce treaba are Kama Sutra din titlul articolului cu articolul propriu-zis?

Personal, dupa tonul rautacios al autoarei articolului, tind sa il compatimesc pe G. Stefanov pentru articolul in care e incriminat dupa ureche. Nu de alta, da’ am o vaga impresie ca s-ar putea sa fi lasat restanta vreunei cunostinte de-a Vergei. Ala nu e articol obiectiv. Ma rog, asta in contextul in care compunerea aia se poate numi articol. Hmm… sau poate ma insel si… auzi, G, nu cumva doamna jurnalista s-a dat la tine si ai refuzat-o? Ca prea pica fix ca nuca-n perete comparatia cu Adonis…

Adevarul e ca sloganul ziarului Gindul (“Nimeni nu gindeste pentru tine!“) se potriveste perfect unor angajati ai publicatiei: Nimeni nu gindeste pentru ei! Nici macar ei. Ca idee, de citit si replica Gramosilor.

PS: Si uite-asa, din senin, cel mai citit blog din Romania este Gramos :P – cu dedicatie pentru ofticosi.

2 comentarii

  1. 10x, Alex; nu am cautat publicitate si chiar nu meritam sa avem “cel mai citit blog”, fiindca suntem noi veniti in blogging si mai avem multe de invatat (intre altele, si cum sa nu o patim :) )

  2. desi sint o ‘neadaptata’ a blogging-ului, ma’nclin in fata lui Gramo si initiativei lui de a posta pe BLOGUL PERSONAL fotografii. nud, nenud, se pare ca lumea duce lipsa de imaginatie, lipsa de subiecte. “rugati-o” pe Melania sa-si faca blog, cine are chef sa ‘epateze online’, e bine sa-si construiasca o astfel de pagina personala.