Nimeni nu-și asumă eșecul la PSD, totul e o conspirație

Spectaculoasă disonanță cognitivă la PSD, oamenii ăia nu doar că nu pot accepta, dar nici nu sunt capabili să-și imagineze că pierd. Pentru ei, totul e o conspirație. Firea dă vina pe influenceri, pe facebook (teza asta a mai fost expusă pe vremea lui Ponta), Mitralieră visează fraude în diaspora, Dăncilă dă vina pe discursul de ură. Băi, unul nu și-ar asuma că partidul ăla e plin de gunoaie, unul, bă!, nici măcar unul!

Lor li se cuvine, ce nu înțelegeți? Ei sunt aristocrația, nobilimea țării, ce-i cu revoluția asta bolșevică împotriva bolșevicilor? De aia au și gazat oamenii pe 10 august, de frică, atâta știu. De frică să nu-și piardă privilegiile și dreptul de a moșteni puterea din tată-n fiu, că se duce de suflet ereditatea monopolului politic.

Bașca, e plin de incompetenți. Tot ce-i mai ține acum în sondaje e inerția publicului fidel și discursul populist conspirativ. Asta e tot. Și e plin de incompetenți din cauză că nici un om normal la cap și cât de cât capabil nu s-ar mai asocia cu un partid al borfașilor. Și nici Ponta nu se simte prea bine.

7 comentarii

 1. Nu au cum altfel. Au un electorat captiv care asta trebuie sa auda. Iar la locale nu voteaza diaspora.. si in 6 luni mai pleaca 10000 de tineri 18-35 din tara.
  Pe de alta parte vor muri vreo 100000 de 65+.
  Va fi interesant.

 2. 2 milioane sunt captivi, tiganii, asistatii social, o parte din bugetari si rudele lor, respectiv parlamentarii si rudele lor. Apoi am vazut ca mai exista 1.3 milioane care ar vrea o alternativa de centru stanga la psd, dar nici nu pot merge la extrem catre dreapta, asa ca tot cu psd in sila voteaza, de frica masurilor liberale, austeritatea in special. Oamenii astia nu inteleg ce e PIB, cum se face un buget, de unde vin pensiile si cum sunt platite. Uite, socru-meu are convingerea ferma ca banii lui de pensie sunt aia cotizati de el incepand din 1960, acuma el estimand ca punctul de pensie e mai mic decat ar trebui din cauza proastei gestionari a fondului. Nu pricepe ce e inflatia, crede ca e doar o facatura a fortelor oculte, o marire artificiala a preturilor ca sa nu poata sa se bucure si el de valoarea banilor dupa o marire a pensiei. Culmea e ca incearca sa inteleaga, dar toata educatia lui e virusata de lozincile comuniste si nu poate trece de un prag al intelegerii economiei. Orice e greu de inteles, devine ocult, nu accepta ca nu poate intelege realitatea matematica si economica. Dupa mintea lui nu ar trebui sa existe banci comerciale, ci doar sucursale ale CEC sau BNR(!?!), care sa dea imprumuturi fara dobanda, ca banii sunt ai nostri, ai tuturor. Nu ar trebui sa fi fost privatizat nimic, toate fabricile sa fi ramas ale statului. Eu si cu nevasta-mea, fie-sa, nu am fi facut studii superioare daca nu apucam sa terminam liceul in comunism. Ce bine ar fi fost sa fim repartizati corespunzator la locul de munca asigurat, cu apartament repartizat, sa nu ma spetesc sa-l cumpar. Bine, tata socrule, si cum as fi ajuns eu prin usa vreo trei ani, ca sa muncesc doar prin corporatii si bine platit, daca era tot comunism? Nici nu trebuia, nu era nevoie sa ajungi, a fost raspunsul, iar salariul tau e prea mare (nu stie ce salariu am, dar e constient ca e mare), ar trebui sa castigi de doua ori cat un muncitor, atat e corect. Ma auzise odata pe mine spunand ca Suedia are o forma de socialism incuscrit cu capitalism, in care raportul intre venit maxim si minim e stabilit destul de echitabil, sa nu se supere nimeni. Am ramas masca si din momentul ala nu am mai discutat cu el nimic. Ce faci, esti bine, sanatos, atat.

  Cu toate astea, desi m-am tot certat cu el pe teme politice tot incercand sa-l conving sa ma asculte si nicodata nu m-a ascultat, laudandu-se cu votul sau pentru psd, de data asta a zis ca ar fi preferat sa fie un tur 2 cu Iohanis, evident, dar cu Barna, sau Diaconu, hai poate Paleologu, dar nu cu Viorica ca e proasta. Nu ca e reprezentanta unor hoti nemernici, doar ca e ea proasta. Are 80 de ani acu, nu cred ca mai apuca alt presedinte, poate alegerile generale de la anul, dar a facut un efort sa depaseasca conditia de alegator captiv din convingere. Pentru ca el e exemplul tipic de comunist din convingere sincera, care si-a dat singur muie toata viata, dar mai ales in ultimii 30 de ani.

  • Acolo, in primul rind, trebuia specificat de o categorie aparte dintre bugetari, magistratii, politaii si apevistii …

  • 1) cand te mai imboldeste chefu sa faci politica cu tata socru, da-i videoclipul asta: https://www.youtube.com/watch?v=Uy9252JRBnQ
   2) cum vad eu istoria:
   a) marx a scris ‘capitalul’ pe la 1885, cand industrializarea occidentului era in decolare. fabrici putine, cerere mare, senzatie ca doar unii apuca prosperitatea si restu raman in mizerie. marx promite un partid de haiduci sau de isusi, bifeaza ce vrei.
   b) pe fondul unor nemultumiri acumulate in ani si rabufnite cu infrangerea, in rusia ajung la putere o gasca de banditi. il impusca pe tar si ca sa se legitimeze preiau promisiunile de la punctul a)
   c) dupa al doilea razboi mondial stalin ia in stapanire estul Europei, inclusiv Romania. sfatuitorii lui ceausescu ii explica de ce e bine sa faca industrializarea fortata a Romaniei. ceasca se imprumuta de la banci (partea asta socrul tau o uita) ca sa faca orase si fabrici si ‘sa dea de lucru’. nu are succes in a valorifica extern marfa produsa de tara asa ca trece la masuri drastice asupra populatiei.
   d) politrucii il pupa in dos si-i spun ca in tara este bine dar il impusca pe la spate si pozeaza in eliberatori (ai revolutiei). populatia prostita de penuria din anii comunismului si de interzicerea de a comercializa chiar si lucruri marunte nu stie principiul de baza al economiei: e vorba despre schimbul de marfuri si servicii prin intermediul banilor. nu are ideea ca pentru a se vinde, un produs trebuie sa aiba ceva atragator. vorbim de oameni luati de la agricultura (si parintii mei sunt la fel) unde produsele sunt inevitabil vandabile si pusi in industrie, unde produsele sunt comparate, analizate, dezbatute si nu se vand asa usor. ori de aici izvoraste marea drama a acestor oameni: ei cred ca pentru a trai e nevoie sa faci un fel de munca silnica cum e agricultura manuala, numai ca la oras in industrie ‘ti se da’ o munca din care statul face mai multi bani pe care ti-i da tie. partea cu ‘se vinde sau nu’ este total ignorata. de ce? fiindca angajatorul dinainte de 89 nu le spunea cat de mult se vinde produsul muncii lor dar ii mentinea intr-o saracie de supravietuire. e greu de acceptat acesta parte grea a realitatii.
   revenind la subiectul postarii, psd sunt niste smecheri care se pretind haiduci, dar de fapt vamuiesc totul. asa cum facea si sistemul dinainte de 89, sistem al carui urmasi sunt. nu se pot schimba si vor beneficia de o binefacere a ideii europene de demnitate a politicienilor, anume ca merita pensii usor peste medie. ei si le vor numi speciale.

  • Foarte bun exemplu. Cu oameni de genul nu ai nici o șansă de a construi ceva.

   Creierul lor spălat nu va înțelege nimic că tot succesul comunismului din anii 70 (când toată lumea laudă că era lapte și miere) a fost făcut pe împrumuturi în valută străină, cu care s-au cumpărat utilaje și servicii din ‘lagărul’ capitalist.

   Nu înțeleg că toată foametea din anii 80 e pur și simplu din faptul că cu banii luați din vest, comuniștii care n-aveau habar de economie liberă de piață (nici nu aveau cum) au încercat să concureze pe piața liberă din vest. Practic toată țara era un fel de S.C. România S.R.L. în care patron era Ceaușescu, și CEX-ul era consiliul de administrație. Evident că a eșuat lamentabil și rezultatele s-au văzut în foametea din anii 80. E banal.

   Obsesia cu plata datoriilor a venit din incompetența oamenilor din minister de a ordona plățile bine și au rămas cu 0 în cont și s-a envervat Ceaușescu că și-a dat seama ce înseamnă de fapt credit. Mari realizări socialiste cu oameni angajați pe pile și relații.

   Practic noi aveam oameni în Securitate care se ocupau cu vânzarea produselor făcute în fabricile socialiste. Ditamai oamenii de securitate, mari somități, erau de fapt banali agenți de vânzări care în ziua de azi orice firmuliță de peste 5 angajați are. Atunci era o meserie rezervată elitei securiste :))

   Foarte interesant acest documentar, despre România SRL a PCR-ului :) mai face și TVR chestii bune zic eu:
   https://www.youtube.com/watch?v=fjHX5q9KPqE&list=PLxO8-C91Lp91gxNxVmzVA3hUOpb9-9b1e&index=16

  • Am greșit video-ul, acesta trebuia:

   https://youtu.be/fjHX5q9KPqE

 3. Sincer, ma mir ca nu au mai spus nimic de prostia si curvasaria din statul paralel. Eventual al doilea…