Nokia Messaging. Nokia E75 în România

Nokia E75, telefonul de la Nokia cu focus pe e-mail şi messaging
Nokia E75, telefonul de la Nokia cu focus pe e-mail şi messaging

Conferinţă de presă Nokia România. Răzvan Petrescu, country manager: noul terminal Nokia E75 va fi în magazine în maximum două săptămâni. Nokia dezvoltă soluţii care vor avea ca focus internetul. Altfel spus, compania nu va mai comunica la fel de mult despre core-ul business-ului, terminalele mobile, ci despre soluţiile complete pe care intenţionează să le ofere pe viitor.

Din clipul de prezentare, reiese că noile terminale din seriile 40 şi 60 vor veni cu aplicaţii pentru principalele servicii de internet folosite de utilizatorii români, respectiv cu Yahoo! Messenger, Mail şi GMail. Practic, strategia de “mobile messaging” se va adresa pe trei nişe: enterprise (cu direct access – mail for exchange, Lotus Traveling),  consumer (mail şi messenger) şi emerging.

Primul terminal cu Nokia Messaging încorporat este Nokia E75, dar softul este disponibil pentru încă aproximativ 40-45 de terminale. Noutatea soluţiei Nokia ţine de seria de componente care rulează în background, iar punctul forte este activarea unui cont de mail în trei paşi simpli.

Pentru a face produsul mai atractiv pentru clienţi, teoretic, terminalul va beneficia de o afiliere cu operatorii de telefonie mobilă. Asta înseamnă că vor exista planuri tarifare ale companiilor de telecom ce vor include şi opţiuni de date pentru abonamentele ce vor fi făcute odată cu cumpărarea telefonului.

Octavian Trofin, operating product manager, prezintă “serviciul OVImail”, disponibil deja şi în România, un serviciu gratuit de mail oferit de Nokia, cu spaţiu de stocare de 1Gb, respectiv Nokia Messaging. Care e legătura dintre cele două? Pentru instalarea Nokia Messaging pe terminalele care suportă acest software trebuie să ai un cont pe ovi.com. Practic, de pe site-ul Nokia îţi alegi modelul telefonului pe care îl foloseşti – compatibil cu Nokia Messaging -, iar pentru a beneficia de soft (download) trebuie să te loghezi cu adresa de mail.

Preţul de intrare pe piaţă a E75 va fi situat undeva în jur de 350 de euro.

5 comentarii

  1. Arata destul de bine, insa sa vedem daca isi merita banii

  2. Suna interesant dar tre sa ai si o afacere care sa-ti permita un abonament decent pentru optiunile respective. Messengerul pe telefon mi s-a parut de la inceput o fita si o inutilitate, dar de mail am si eu nevoie.

    Sunt curios cu ce o sa vina concurenta.

  3. Foarte tare telefonul, e misto si pentru cei ce au blog, il pot verifica oriunde….

  4. Eu am E71 si folosesc Nokia Messaging ca sa primesc pe telefon mailurile in timp real, ca pe BlackBerry. La Cosmote dau un abonament de 2,5 Eur pentru 12 Mega trafic inclus, pe care il folosesc pentru asta, insa este mai mult decat suficient pentru cele 50-60 de mailuri pe care le primesc in fiecare zi. De specificat ca nu le citesc integral pe telefon pe toate, ci doar 40-50% din ele.

  5. Arată atrăgător :D