Norica şi-a găsit socrul: Tăriceanu. Pe naş îl ignorăm: dă-l dracu’ de popor!

Oricît şi-ar bate capul Tăriceanu, Norica Nicolai n-ar trebui să pupe şefia Ministerului Justiţiei. E ca şi cum ai pune în capul Poliţiei pe cel mai cunoscut spărgător de bănci. Cu toate astea, oricît de Tăriceanu de cap ar fi Călin, naşul Noricăi nu e Băsescu, ci taman poporul. Rămîne de văzut dacă o să mai şi priceapă.

Norica NicolaiNorica şi-a dat cu stîngu-n dreptu’ în momentul în care şi-a adus aminte că n-are timp să voteze o lege în Parlament, dar are o nepoată care n-a văzut niciodată plenul. În fond şi la urma urmei, dacă tot nu ne pasă de ţară, de ce să nu ne ducem la salonul de cosmetică? Păi e frumos să ratăm programarea?

Habar n-am unde s-a dus Norica şi pentru ce socru se pregătea cînd a chiulit de la vot. E un aspect lipsit de orice relevanţă, în contextul în care doamna senator a demonstrat cu vîrf şi îndesat cam cît îi pasă ei de ce legi trec prin parlament. Comparaţia din popor ar fi “cam cît negru sub unghie”, însă pot să pariez că atunci i-a păsat mai mult de unghii decît de legi.

Cîtă vreme ai tupeul să îţi trimiţi nepoata să voteze în locul tău, ar trebui să ştii să-ţi ţii gura pe viitor şi să stai în banca ta. Dacă am fi trăit într-o Românie în care parlamentarii ar fi avut cel puţin o urmă de demnitate, Norica şi-ar fi dat demisia de atunci. Cum demnitatea contează cam cît votarea unei legi, adică mai puţin decît negru sub unghie, de ce să nu ne permitem tupeul de a sări în faţă cînd vine vorba de puparea unei funcţii mai mari?

Dacă aş fi Norica Nicolai, primul lucru pe care l-aş face ar fi să organizez o conferinţă de presă, în care să anunţ că nu vreau nici o funcţie de ministru. Cum Norica Nicolai nu e Alex Mihăileanu, probabil o să o doară de părerea românilor cam cît a durut-o şi de votul la care a trimis-o pe nepoată-sa. Adică deloc.

Cît despre Călin Popescu Tăriceanu-de-cap, domnia sa de prim-ministru ar trebui să priceapă că susţinerea unei persoane care, oricît de calificată ar fi pentru un post la Justiţie (că doar Norica Nicolai n-a absolvit Dreptul de pomană, nu-i aşa?), la cît de pătată e, nu face decît să îi scadă şi mai mult credibilitatea. Probabil că Tăriceanu trebuie să îi fie vreun soi de socru politic, cîtă vreme Norica beneficiază de atîta sprijin. Doar vreo relaţie de rudenie poate stîrni atîta pasiune.

Din păcate, cu oricîtă democraţie ne-am lăuda, România este exemplul tipic de ţară în care s-a uitat definiţia pură a termenului: guvernare a poporului. La noi, poporul este ignorat cu desăvîrşire. N-are-a face că Norica voia să-şi angajeze nepoata la Direcţia Penitenciarelor pe pile şi relaţii, n-are-a face că o doare-n cot de ţara în care ia decizii în numele celor care au votat-o, ea trebuie să fie ministru. Ce naiba!, doar cîinii latră, caravana trece!

6 comentarii

  1. dude, miza nu e norica, ci formarea guvernului. daca tariceanu, care e un bou, cedeaza si o inlocuieste pe norica, din acel moment basescu va fi autorizat cu formarea guvernului, adica inca un pas spre dictatura visata de basescu

  2. Ce vrei ma’ Alex. Asa s-a autoeducat la intrarea in politica. Ca doar nesimtirea si surzenia (vis-a-vis de cererile poporului) sunt CERINTE OBLIGATORII la intrarea in Parlament.
    :(

  3. Arhi: eu pricep ca e o bataie cu bulgari de zapada intre Basescu si Tariceanu, dar nu despre asta scriam. ideea era ca, pina la urma, nu e decit o bataie de joc la adresa romanilor.

  4. am pus si eu ieri un comentariu aici… se pare ca sunt SPAM acum… :(

  5. hmm… nu stiu, ca eu nu te-am marcat ca spam. oricum, ca idee, sa stii ca zilele astea a dat niste rateuri akismet-ul, eu m-am trezit cu vreo 200 de spamuri in moderare, deci s-ar putea sa mai fi incurcat si alte comentarii.

  6. Am impresia ca tariceanu ori e prost, ori e prost… cum drq sa propui un om compromis in ochii tuturor (chiar daca, cum zice el, aia e o profesionista f buna) si sa te mai si superi ca nu iti e acceptata propunerea… Si a mai avut tupeul sa spuna ca opinia publica si magistratura nu au nimic impotriva…. bleah… vreau sa emigrez in Congo!