Noua gamă Samsung Smart TV, lansată în România. Cristal!

S-a lansat, azi, la Biblioteca Naţională, noua gamă de televizoare Smart TV de la Samsung. A doua generaţie, mai exact. La fel de subţiri, cu o ramă la fel de îngustă, dar cu şi mai multe capabilităţi. N-am fost la prima lansare – cred că era la mama naibii, undeva pe lîngă Casa Poporului, dacă nu mă-nşel -, dar am văzut TV-urile prin magazine. În afară de partea de “smart”, nu m-a dat pe spate vreo claritate a imaginii. Însă azi, am rămas cu gura căscată. Samsung are, în gama asta, probabil cele mai bune display-uri de pe piaţă.

Altfel, din noutăţi, putem spicui după cum urmează: browser (pricep că nu exista în prima generaţie), voice controlmotion control (controlezi TV-ul mişcînd mîna, cam pe principiul XBox Kinect), control de pe telefon sau de pe tabletă, şi, pricep, Face Recognition, cîtă vreme TV-urile cu diagonală de la 40 inci în sus, dac-am reţinut bine, dispun şi de webcam. Plus secţiuni de conţinut, precum un canal numit Fitness, pentru zilele cînd nu ai timp să ajungi la sală, Kids – şi cu un oarecare rol educaţional, nu doar jocuri. Şi, în curînd, un canal Voyo, unde, fireşte, vor rula filmele de pe… cum altfel?, voyo.ro, o mişcare foarte interesantă. Desigur, placă de reţea wireless.

Alea ar fi specificaţiile. Între noi fie vorba, pe mine mă lasă rece, am devenit atît de apăsat de tehnologie, încît nu ştiu dacă mi-aş lua un Smart TV. Bine, de fapt, cred că nu mi-aş lua din cauza preţului. Copy/paste din comunicat: “Preţul mediu pentru plasma E8000 variază de la 7.699 (51 de inchi) la 13.999 ron (64 de inchi). În cazul modelelor LED ES8000, preţul recomandat variază de la 7.499 ron (40 de inchi) la 12.999 ron (55 inchi), iar pentru LED ES7000 preţurile variază de la 6.999 ron (40 de inchi) la 11.999 (55 de inchi)“.

Acum, după ce-am înghiţit în sec, mai aşteptăm un an, să scadă la jumătate, şi ne mulţumim cu LCD-ul de acasă. Mi-a părut bine. Dar nu pot să nu mă gîndesc la cît de clară era imaginea aia. Din păcate, n-avem noi destul conţinut de o asemenea înaltă definiţie la cît de bine se vede.

10 comentarii

 1. SmartTV a lansat demult altcineva.. Sunt doar folow-eri .. Iar de departe, Philips are cea mai buna imagine . Testati , vedeti cine castiga de 9 ani EISA si dupa aceea , dati-va cu parerea !!

  P.S. WebBrowser aveau si in gama 2011 incepand cu D6500

 2. Mie mi se par mult prea scumpe. Si… chiar trebuie sa fie atit de smart? Nu sunt in tema cu partea de smart, dar am vazut led 1080p 125 cm, 3d, web browsing, etc, la 3500 ron. Si ma intreb ce ar putea avea un alt TV de aceeasi dimensiune incit sa coste 10-12.000 ron

 3. @wideshott: lol. Logic ca nu. Era un clip demo. Am si scris ca n-avem noi continut pentru ce poate tv-ul ala

 4. Banuiesc ca imaginea aia clara nu provenea de la un furnizor de cablu :)

 5. De vreo două săptămâni e plin netul românesc de jucăria asta. Este în regulă, singurul lucru care îmi declansează o scârbă maximă este abundenţa de laude fără nici o menţionare a unor eventuale minusuri. Ok, înţeleg că majoritatea dacă nu toate sunt articole plătite, dar ce încredere poţi avea în cineva care pentru câţiva lei vede doar perfecţiunea întruchipată în orice? Probabil Sansumg România îşi freacă mâinile de satisfacţie că blogherii români sunt atât de servili, dar până la urmă tot ei au de pierdut în momentul când cumpărătorul se trezeşte că aparatul pe care a dat atâţia bani are poate şi minusuri trecute sub tăcere.

  • @Sakura: îmi pare rău, dacă ştiam, nu scriam. Zău, se vede bine, dar eu chiar nu ştiu ce altceva merită. Azi e prima oară cînd am văzut TV-ul.
   Adresa de mail e valabilă? Că voi să-ţi scriu nişte explicaţii.

 6. Adresa este valabilă, este prima mea adresă de email, creată cândva prin mileniul trecut. Nu doresc să-ţi răpesc din timp pentru explicaţii, îmi cer scuze dacă am deranjat, nu îmi era intenţia. Era mai inspirat să scriu asta la zoso, el încă nu scrisese despre tv şi chiar avea un articol despre conţinut şi advertoriale.

  Tu l-ai văzut în treacăt, însă am citit zilele trecute articole de la unii care pretind că l-au avut în teste şi abundă de superlative de la un capăt la altul. În timpul acesta pe un cnet.com de exemplu opiniile sunt mai echilibrate şi inspiră mai multă încredere. Nici ei nu spun că este un televizor rău, pentru că nici nu este cazul, dar prezintă mai realist aparatul.

  Legat de cum se vede imaginea într-un showroom, recomand tuturor acest articol înainte de a pleca la cumpărături:
  http://prolost.com/blog/2011/3/28/your-new-tv-ruins-movies.html

 7. Exista si modele mai ieftine din ce au lansat acum (ma rog, am dat de ele), astea sunt doar cele varf de gama ce vi le-au prezentat. (ce mi-ar fi placut sa fiu acolo, ai un contact de la ei?)

  Un televizor decent Smart TV de la Samsung porneste de la vreo 2200 lei (sunt doua variante, seria 4000 cu o grosime a ramei destul de mare si suparatoare pentru LED si seria noua 5000 care arata foarte bine). Atentie, unele sunt wireless ready adica nu cu wireless built in.

  Totusi, fara sa vreau sa supar prin mentionare, au scos si cei de la Philips niste Smart TV-uri tot acum, nu am auzit de vreo lansare, insa merita vazute, chiar daca sunt usor mai scumpe.

 8. *ma refeream la cele cu un pret decent abordabil, si din cate vad cele din seriile 7 si 8 sunt din alta liga.

 9. Pana sa devina noile tehnologii disponibile ( 3D fara ochelari si OLED) , se va bate moneda pe smarttv .. Este un instrument de mk facil in lipsa de altceva , dar in afara de voice control si face recognition , nu au adus nimic nou .. Personal , n-as da bani pe aceste functii , nu acum . Astept erodarea preturilor , la lansare sunt prohibitive… In plus , sunt neplacut surprins de grosimea noilor LED-uri .. Ne-am intors in timp … zici ca-s slim CRT.. ai impresia ca iti cade peretele … Varful de gama imi mai aduce un disconfort.. camera Skype built in.. Te astepti sa iasa de acolo la ora fixa o pasarica si sa zica : ” cucu, cucu ” … Mai bine dadeau camera separat in pachet, sufera dpdv design…