noul cotidianul

Am pus şi eu mîna, astăzi, pe noul Cotidianul. Mă rog, acelaşi Cotidianul, acum operat estetic. Ziarul arată bine. Şi vorbesc serios, arată chiar foarte bine. Mult mai aerisit, mult mai bine aranjate articolele în pagină, iar formatul e mult mai reuşit decît cel adoptat de Adevărul. De altfel, cînd văd Adevărul, parcă m-aş uita la Libertatea, oricît de full-color ar fi. De fapt, cu atît mai mult :)).

Dar nu despre Adevărul era vorba, ci despre Cotidianul. Impresia pe care mi-a lăsat-o, referindu-mă strict la layout, ar fi că e cel mai reuşit ziar din punctul ăsta de vedere. Şi totuşi, există şi cîteva puncte proaste. În primul rînd, fonturile nu prea se pupă. Cine a cumpărat astăzi Cotidianul, poate vedea că fontul din capul paginii nu prea merge cu cel din titluri. Cam ăsta ar fi singurul defect la care pot să mă gîndesc în momentul de faţă. Al doilea se referă strict la prima pagină, respectiv delimitarea celor două articole din josul paginii de cele două trimiteri de deasupra lor. Fie le-ar fi trebuie un background, fie o dungă de o culoare mai închisă.

Ultima şi cea de pe urmă (cum ziceam, cam atît am găsit momentan) se referă la numărul de caractere per articol. Mă rog, poate că unii sînt super-mega-buni şi reuşesc să cuprindă în 3.000 de caractere un ditamai interviul, dar mie nu îmi place cum arată interviul lui Eugen Istodor, de astăzi, de pe ultima pagină a Cotidianului. E prea… subţire, eram obişnuit cu nişte interviuri mai ample din partea lui Istodor. Dar… cine ştie, probabil că mă înşel. În fond, nu sînt analist media :P.