Noul Gândul. Roşu, da’ tot palid

Am văzut primul număr din noul Gândul. Schimbări? Acum e tabloid. Ca format, adică. Mai multe pagini color, două caiete (cel puţin aşa mi-a picat mie pe mînă). Dar anost. În continuare, anost. Conţinutul e la fel, mare brînză nu s-a schimbat. Pozele sînt bine amplasate, fonturile sînt ceva mai simpatice, dar impresia generală e aceeaşi: oricît de colorat în roşu ar fi frontispiciul, ziarul e tot palid. Ca să nu mai spun că hîrtia e de cea mai proastă calitate.

Altfel, ziarul arată relativ OK, mult mai bine decît precedenta variantă, dar în nici un caz cum s-au lăudat ei: cel mai arătos de pe piaţă şamd. Eu votez tot pentru Cotidianul, mi se pare cel mai profi layout în momentul de faţă.

În altă ordine de idei, de la Business Standard au plecat Cristi Matache (ex-EVZ, scria pe Energie) şi Carmen Epuran (ex-ZIUA, scria pe Politică). La Gândul, respectiv pe un post de consilier politic la firma lui Dan Andronic. Şi, nu în ultimul rînd, a plecat şi Mihăileanu, în principiu din cauză că paginile pe care scria el urmează să se desfiinţeze, plus că are în plan un proiect personal care se vrea foarte mişto, în condiţiile în care reuşeşte să găsească un eventual strop de finanţare şi ceva sprijin, dar despre asta la momentul potrivit. Şi că tot veni vorba, numărul de telefon 0730.380600, pe care îl plătea firma, nu mai este la dispoziţia mea, deci folosiţi-l pe cel vechi. Nu sunaţi pe cel de mai sus pentru că taxează, are mesageria activată.

3 comentarii

  1. care e cel vechi? cred ca incerci sa scapi de mine :D

  2. da’ repede te-ai decis

  3. Neah, nu chiar. Decizia e mai veche, asteptam momentul potrivit