O idee despre televiziunea online. De la Steve Jobs

Citatul de mai jos e din Steve Jobs. Din 1998, mai exact. Şi e un răspuns bun la întrebarea “de ce nu merg televiziunile online”.

I don’t really believe that televisions and computers are going to merge. I’ve spent enough time in entertainment to know that storytelling is linear. It’s not interactive. You go to your TV when you want to turn your brain off. You go to your computer when you want to turn your brain on. Those are not the same thing.

N-aş fi vrut, dar îi dau dreptate. La calculator, n-am chef să mă uit la TV. Iar obiceiurile de consum nu se vor schimba prea curînd. E o bubă care nu se va vindeca prea curînd. Şi, zău, nu toată lumea are mai mult de un monitor.

Citatul e de aici.

4 comentarii

  1. Steve Jobs a gresit. Televiziunea clasica, in care toata lumea urmareste sincron aceleasi programe este condamnata, e chestiune de cativa ani pana la momentul in care marele ecran va fi alimentat cu continut de un computer (xbox asta e), si nu de un “tub” inert si neinteractiv.
    Apple, Google si alti 100 mai mici fac strategii geniale de cucerire a livingroom-ului, in timp ce incet incet, pe nesimtite, Microsoft a reusit deja asta, fara macar ca lumea sa isi dea seama. E vorba fireste de xbox, care are peste 60 de milioane de platitori de xbox live! Si ce e cu adevarat tulburator este ca xboaxele sunt folosite mai ales pentru consumarea de multimedia, si nu pentru scopul lor initial, gamingul.
    http://goo.gl/p9QFW
    Da, foarte corect, turn off your brain cand te asezi in fata marelui ecran… dar interactivitatea si video on demand le va asigura o consola, si nu un set top box. Cu brainul turned off!

  2. Da, chiar cred ca are dreptate. Poate ca la un moment dat cand televiziunile vor da faliment vor prinde viata si televiziunile din mediul on line. Pana atunci si daca stau in fata monitorului si am chef de televizor, intru pe un site de tv on line unde gasesc posturi tv live

  3. Tind sa cred ca avea dreptate, eu de exemplu am renunțat la televizor.

  4. Din 98 pana sa dea coltu’ nenea Steve isi mai schimbase ideile despre TV: http://techcrunch.com/2011/10/22/boom/