O observație legată de IQOS

O observație personală: unul dintre motivele pentru care am răcit eu înainte de Crăciun e acela că nu fumez în casă. Sunt fumător (cu pauze, că m-am și lăsat de vreo câteva ori), dar de când am renunțat prima dată, prin 2011, n-am mai putut să tolerez mirosul în spații închise.

Îi urăsc cu spume pe ăia care fumează în lift, e motivul pentru care nu mai folosesc taxiurile (că pe majoritatea taximetriștilor îi doare-n volan de legislație), detest borcanele pentru fumători din aeroporturi etc.

Ziceam că am răcit de la fumat pe balcon – da, pentru că a fost o perioadă cu temperaturi scăzute, asta mi-a acutizat bronșita oricum cronică și mi-a zăpăcit un pic sinusurile. Ba chiar m-am gîndit, un strop, la varianta IQOS, că nu pute, deși nu-mi place deloc gustul ăla apos (prefer oricând o țigară normală).

Doar că… am remarcat o chestie. Am tras niște evenimente în ultima vreme, prin niște cârciumi de prin București în care am văzut un soi de afiș cu “IQOS friendly” și m-am cam scărpinat un pic după cap.

Deși nu mai ieși de-acolo duhnind a tutun, chestie care înainte, când fumatul era permis, te obliga să faci un duș când ajungeai acasă și să pornești rapid mașina de spălat, până nu împuțeai tot șifonierul, adevărul e că, dacă nimerești într-un grup de patru-cinci persoane cu IQOS-ul pornit, mirosul din aburii emanați tot se îmbibă în haine.

Desigur, nu la fel ca în cazul țigărilor, plus că hainele se aerisesc rapid – în cinci minute, nu mai miros a nimic -, dar tot există ceva. În orice caz, dacă n-ar avea gustul ăla dubios, IQOS chiar e un pas înainte pentru vicioșii ca mine (deși eu, personal, încă n-am trecut pe ele).

Altfel, îmi păstrez repulsia față de țigările electronice care scot abur “parfumat”, mi se par la fel de înecăcioase precum țigările “de foi”, alea cu “gust” de cireșe și restul, pe care n-am putut să le tolerez niciodată.

5 comentarii

  1. Credeam ca e alt articol de promo….
    https://ibb.co/gMx9sG

  2. Poate ca iqos nu miroase pentru fumatori. Pentru nefumatori, pute, don’t be fooled.

  3. La multi ani, ati enumerat cateva motive de bun simt, care duc la urmatoarea concluzie: n ar fi vremea sa renuntati definitiv si irevocabil? Va doresc succes!

  4. Dacă folosești exclusiv iqos timp de o săptămână nu o sa ti se mai pară că au gust dubios.