Desigur, întotdeauna ar putea veni cineva să argumenteze că România este o țară de rahat, că e minunată, dar păcat că-i locuită și tot pomelnicul de scuze pentru a fugi și de scuze pentru a nu face ceva pentru schimbare. Eu mă rezum doar la a spune că România e o țară în rahat.

În ultimii trei ani, am ajuns de la “tigrul Europei” la un pas de a ne întoarce într-un pseudototalitarism de mâna a doua, ipocrit-bisericos și lipsit de vreo viziune concretă asupra viitorului, alta decât că Dragnea tre’ să scape de pușcărie, iar ca asta să se întâmple, tre’ să dăm poporului pâine și circ, să nu se prindă când ne trecem legile sau ordonanțele pe șestache.

Ca să înțelegeți cam cât de maro e situația, deși economia duduie, iar ANAF crește gradul de colectare (sau, mă rog, l-a crescut în ultimele trei luni sau pe-acolo), statul român vrea să se împrumute de pe piețele externe pentru a treia oară pe anul ăsta.

Doar anul ăsta, România s-a împrumutat de 3,2 miliarde euro, iar acum mai vrea încă 2,5 miliarde. 5,7 miliarde euro și încă nu s-a terminat anul, mai sunt încă trei luni. Bașca, din când în când, mai iese câte-o tută de prin câte-un minister că ba nu mai sunt bani de pensii, că ba mai trebuie o rectificare, asta în timp ce același guvern stabilește ba o mărire de pensii, ba niște pensii speciale, ba niște măriri pentru bugetari.

Știți bancul ăla: “Ce face românul când rămâne fără bani? Mai schimbă o sută de euro“. Fix asta face guvernul românesc. Pe scurt, guvernul lui Dragnea aruncă firimituri poporului ca să pară că guvernarea e un succes în timp ce, paradoxal, se plânge pe la televiziunile de casă că Iohannis, Soros, opoziția, Europa, Sfântul Duh nu-i lasă să guverneze.

Motivul pentru care mi-am dezactivat contul de facebook e acela că devenise mult prea zgomotos. Mai ales pe tema referendumului sufletului, toată lumea în sus și-n jos, mi se acrise. Plus restul zgomotului despre Dragnea etc. O să-l reactivez, probabil, peste încă vreo săptămână, după ce se calmează spiritele.

N-am amintit degeaba de referendum. După firimiturile de pâine, referendumul este circul pe care imperatorul Dragnea îl oferă pulimii. Iar Eftimie are dreptate aici. S-a făcut din țânțar armăsar și dintr-un nonsubiect un referendum, iar de bine ce ne apropiam de un referendum inutil care, evident, va fi furat, s-a mai aruncat o petardă, Roexit-ul.

Deja ne-am trezit cu un fost ofițer SRI corupt, cu suveranitatea poporului român în gură, că ține prezentări în parlamentul european în timp ce pe facebook urlă că România trebuie să iasă din UE. Plus toți agaricii din parlamentul românesc care țin lecții de democrație tuturor europenilor în timp ce ei încearcă să transforme guvernarea într-o dictatură.

Dacă se întreba cineva cum de au ajuns partidele parlamentare să susțină referendumul CpF, e simplu: PNL sunt doar retardați, în timp ce Dragnea – pe care îl suspectez că-l doare-n cur de referendum, de fapt – a găsit ocazia perfectă pentru o perdea de fum. De aici până la Roexit însă nu-i decât o banală coincidență care-i servește de minune.

Culmea, cumva, e că retorica asta dacopată cu “mândru că sunt român” a pornit nu de la el, ci de la Victor Ponta. Dar sărind peste acest aspect, luați în considerare, totuși, și acest text postat de – probabil – cel mai hulit udemerist din România, Marko Bela. Care are dreptate.

Din păcate, referendumul curului (și la figurat, dar și la propriu) e doar începutul impunerii unei agende teocrate de care vor profita foarte mulți, de la ipocriții din Biserica Ortodoxă Română (din punctul ăsta de vedere, tot respectul pentru Biserica Evanghelică), tot soiul de politicieni mânjiți și, bineînțeles, tătucul Putin.

Referendumul din acest weekend e un exercițiu politic cu atât mai interesant cu cât vom vedea, așa cum zice și Marko Bela, o serie de noi inițiative de modificare a constituției, începând cu interzicerea avortului. Dar asta depinde foarte mult de doi factori: 1. succesul acestui referendum și 2. cât de repede se vor mișca Dragnea și partidul pentru a tăia capul hidrei care îi fură din public, anume CpF.

Spun că e un exercițiu pentru că, la fel ca mulți alții, sunt aproape convins că CpF n-o să se dizolve după acest experiment, ci va încerca să intre în politică sub o formă sau alta. Iar CpF nu va rata ocazia, mai ales că are finanțarea necesară.

Unuia nu-i trebuie multă imaginație să suspecteze CpF-ul de interese rusești, la fel cum, dacă extrapolezi la situația globală, la cele patru organizații anti-LGBT americane care-au făcut lobby în România, la cum au început să fie săltați spionii ruși prin Europa și America, la cum se face propagandă antieuropeană, nu ar trebui să se mire nimeni dacă astfel de organizații nu sunt cumva sponsorizate de ruși.

E greu să-l bănuiești pe Dragnea de simpatii pentru ruși, dar pentru alde Dragnea și PSD e doar un calcul de oportunitate. Că, ulterior, se va întoarce împotriva lor, asta-i partea a doua. E un short-termism de toată frumusețea. E invazia sovietică fără invazia propriu-zisă, dar metodele de propagandă sunt similare celor bolșevice, aici nu mai e nici un dubiu.

Să luăm cazul concret: câți gay pot exista în România? 1% din populație? 190.000 din 19 milioane? Ce zice propaganda? Că vin homosexualii și vă fură copiii. Să presupunem că numărul homosexualilor este egal cu cel al lesbienelor. Frica teribilă nu e de femei, că alea ne plac, suntem campioni la căutat “lesbian” pe PornHub.

Deci, jumătate. 85.000 de homosexuali care se pregătesc să fure peste patru milioane de copii? Știți ce înseamnă asta? Că fiecare cuplu de homosexuali (42.500) ar trebui să fure câte 95 copii. E ridicol. Românii abia sunt în stare să crească maximum doi copii și vor veni câte doi homosexuali care vor crește câte o sută de copii. Știu, sună stupid, dar ăsta e sentimentul care e indus de propagandă.

Același tip de propagandă e dus și în Vest, doar că acolo nu ține cu LGBT, că deja lumea a acceptat comunitatea (și homosexualii nu au furat copiii credincioșilor în dumnezeu, contrar părerilor). În Vest, prinde bine tema imigranților care vin și fac ceva.

În realitate, imigranții ăia nasoi (refugiați) își văd de treaba lor, iar cei nervoși sunt cetățeni la a doua sau a treia generație de imigranți, care trăiesc în sărăcie, la periferie, și care sunt ușor de prostit. Cam ca o familie săracă din Ferentari unde niște băieți deștepți îi prostesc pe tineri să-i ajute să fure din magazine sau din casele oamenilor.

E o întreagă strategie de măsluire a realității. Asta se vede și în România, de altfel. Pe subiectul de mai sus, se aruncă mizeria aia cu pedofilii. De câte cazuri de pedofilie se aude în România? Trei-patru pe an? Patru indivizi la o populație de 19 milioane de locuitori, iar din ăia patru, doi sunt popi. Hai să ne amintim de Pomohaci, care încă zburdă în libertate pentru că e popă, iar autoritățile nu se ating de popi nici măcar dacă și-o trag cu băieței.

E un soi de cerc vicios (sic!). O gașcă de interese – în speță, CpF – se apucă să arunce în public o nonproblemă, nonproblemă preluată de niște politicieni retardați și promovată masiv tot de ei tocmai pentru a-și ascunde propriile probleme cu legea, motiv suficient pentru a arunca momeala occidentului decadent care vrea să ne impună, cum altfel?, că trebuie să fim conduși de homosexualii care ne fură copiii și, implicit, iată, motiv pentru a deschide o altă discuție care le servește exclusiv lor, aceea a Roexit-ului, că noi suntem daci tradiționaliști, că doar în Carpați s-a născut Hristos, nu-n Bethleem, deci ia să ne desprindem noi de Europa, iar la final, după ce ei vor fi servit interesele unei grupări obscure, acea grupare – CpF – o să-și trimită candidații la conducerea țării, votați taman de publicul politicienilor noștri isteți.

Între timp, în România, popii mărșăluiesc pe străzi, cu cruci și icoane, împotriva homosexualilor, în orașe în care, cel mai probabil, îi numeri pe degete pe homosexuali. Iată-i pe noii evrei: homosexualii din România și refugiații din Vest. Cine câștigă din această dezbinare? Desigur, tătucul Putin. Și iată cum România, așa cum ziceam acu’ aproape un an, ajunge pe centura Rusiei. În caz că v-a scăpat, iată una dintre ideile din textul de atunci:

Diferența dintre centura Rusiei și centura Europei e că, pe centura Rusiei, Rusia te tratează ca pe-o curvă, dar nu te plătește, iar pe centura Europei, Europa îți dă bani ca să pleci de-acolo, să ai o viață decentă, dar tu insiști să faci trotuarul.

Bine v-ați întors în anii ’30. Sexiști și misogini, rasiști, homofobi și prostiți de propaganda rusească. Bine v-ați întors în Retrogradia.

PS: O explicație succintă a modului în care tot românul a ajuns să fie interesat de curul vecinului ar fi o chestiune pur psihologică. Oamenii au tendința, atunci când sunt nefericiți, când au probleme nerezolvate, frustrări personale etc., să încerce să-i facă bine pe cei din jur în loc să își rezolve propriile probleme, pentru că așa uită de ale lor luându-se cu ale altora. În traducere, asta înseamnă ascunderea gunoiului sub preș.

Încerci să-ți ignori propriile probleme încercând să afectezi viețile altora. Dar gunoiul se tot adună și, oricât de mult ai spera să-i rezolvi pe alții, tu te afunzi tot mai mult în propriul rahat. La fel ca România, în întregul ei, ca țară. Pentru că noi vrem să rezolvăm problema homosexualilor, să rezolvăm problema Europei, în timp ce continuăm să ne afundăm în datorii externe pe baza unor proiecții fanteziste de creștere economică.

Iar când va veni palma aia zdravănă a unei crize economice, nu le va mai rămăne românilor decât să se roage să plouă cu pâine, ca-n Vechiul Testament, că nimic altceva n-o să-i mai salveze de incompetența ălora pe care i-au votat și care i-au fentat cu familia tradițională.

8 comentarii

 1. Foarte bun articol! Din nefericire, cei care ar trebui să-l citească nu frecventează blogul ăsta

 2. Bine scris, adevarat in totalitate…

 3. Bun si argumentat articolul. Pacat de micile vulgaritati. Nenorocirea este ca tembelii nu citesc bloguri.

 4. Exceptional scris! Din pacate cei care ar trebui sa-l citeasca (pulimea) nici macar nu stiu ce voteaza.

 5. “Pai, cine va opreste sa-i dati share-uri pe facebook? 🙂”
  Pai nu mai am facebook de un an de zile. Apropo, se poate trai si fara :)

 6. Cum ti-ai inchis FB-ul, ti-am dat un traditional trackback – nu-ti mai apar astea?

 7. Wow, f bine scris! :) Despre treaba cu referendumul ca e praf in ochi. Asa am crezut si io dar de-abia azi am vazut cum o sa fie intrebarea:

  “Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

  Pai asta e un cal troian. Pt ca toti kktii PSD/ALDE au sa bage la gramada si alte schimbari in “forma” aia “aprobata de Parlament”. Ca daca tot fac sesiune extraordinara a camerelor amandoua, e la mintea cocosului ca un jmekeras ca Dragnea o sa bage si alte “mizilicuri” precum: sa nu mai fie vorbiti de rau “demnitarii”, nici macar pe net ori sa fie ingreunate la maxim orice proceduri juridice care au pe prea-sfintiile lor parlamentarii drept Doamne-fereste, ptiu “acuzati de X/Y”.

  Iar ca santem o natie de cretini care mergem pe sens invers, DA. Am fost s-om fi prosti.