O ţară minunată în care veţi găsi numai copii

kidsCe le mai tună prin cap unora:

Mamele ar putea primi un „stimulent” de 500 de lei pentru fiecare naștere dacă parlamentarii vor aproba un proiect legislativ inițiat de opt deputați PP-DD. (…) Suma ar urma să fie actualizată și indexată anual cu inflația, prin hotărâre de Guvern. Cei opt parlamentari își motivează intenția pein scăderea drastică a natalității la nivel național.

Pentru că, normal, 500 de lei creează nişte condiţii excepţionale fiecărei familii. Din banii ăştia, oamenii vor putea să cumpere scutece şi lapte praf timp de un an şi jumătate, acoperă cheltuielile de spitalizare şi cheltuielile cu vizitele medicului şi, în general, e ca o gură de aer, care te salvează de la înec. Nici nu e un soi de bătaie de joc.

Zău, decît să stimulezi natalitatea cu 500 de lei, mai bine avem o natalitate scăzută şi mai puţini copii care mor de foame după ce acei 500 de lei vor fi băuţi în primele două zile de vreun tată alcoolic. Sau mai bine ar fi investiţi în educaţie: un copil e o responsabilitate, nu-l face dacă nu ţi-l permiţi.

România, eternă şi fascinantă.

9 comentarii

 1. Mi-ar placea sa investeasca in natalitate prin stimularea economieie, a sectorului privat, mai putina coruptie etc. ca, daca sunt locuri de munca si salarii decente, se descurca lumea sa si creasca un copil.

 2. … sau program flexibil pentru mame ca sa revina mai repede la job … indemnizatia maternala proportionala cu impozitele platite si cu durata platii acestora (intrata in “campul muncii” la 22 ani cu nasterea la 34 ani) … si altele …
  dar ce folos, ca tara te vrea prost – sa faca copii aia care nu-si permit ca avem nevoie de masa de manevra, care executa fara sa gandeasca !!!

 3. Probabil au fost destui… conationali carora le-au lucit ochii la auzul stirii. Luandu-l in calcul si pe nenorocitul ala din Constanta (parca) vanzator de copii, business planul e gata. 500 de lei la nastere, alocatie 200 lei/luna pana la 2 ani, iar la 2 ani il vinde cu 10.000 lei. Are bani de rachiu o perioada? Are!

 4. din pacate o sa ii stimuleze (daca se va aproba) tot pe aia care se lasa stimulati si de alocatia pentru copii.

 5. genial.. in conditiile in care (neoficial) o nastere la stat te costa lejer peste 10 milioane, cu alea 5 o sa muti muntii din loc

 6. Vai de capul nostru!!! Cu asa “ajutor” nu vor stimula in nici un caz natalitatea in randul populatiei cu capul pe umeri. Si da, ai dreptate, acel stimulent va ajunge la carciuma din coltul strazii in ziua incasarii, copilul tot chinuit si “la gramada” va creste, nu va beneficia de nimic. Oricum natalitatea conationalilor nostri numiti rromi este de 4-5 ori mai mare, daca vor primi si mai multi bani, in cativa ani romanii vor deveni minoritate in Romania!

 7. @farasuparare 10 milioane? :))))) 300 euro e doar doctorul. in total, te scoti cu vreo 1000-1200 euro

 8. @arhi: nu toti sunt din Bucuresti.

 9. Vor sa imulteasca populatia Romaniei.