Oare pe Oprescu îl doare vreodată?

ambasada-sua

De vreo săptămînă, de cînd lucrez de la TechHub, trec aproape zilnic prin faţa fostei ambasade a SUA în România. De cînd s-au mutat americanii, vila a rămas pustie. În cel mai fericit caz, există un paznic pe undeva, pe-acolo, ca să nu distrugă diverşi indivizi clădirea.

Jardinierele de beton din faţa gardului au prins culoare. În sensul că s-au umplut de stencil-uri, care mai de care mai simpatice, printre care şi cel din imagine. Pe drept cuvînt, căci PMB (scurt pentru Primăria Municipiului Bucureşti) a abandonat complet ditamai proprietatea.

Mă întreb dacă o fi chiar atît de greu să îi dai un rost acelei clădiri. Nu de alta, dar şi clădirile e suflete şi le doare, pe cînd, pe Oprescu, nu-l doar nici în cot, aparent, de o vilă care va intra, curînd, în paragină.

PS: Apropo de paragină, mă minunez de fiecare dată de frumuseţea casei de lîngă, lipită de blocul de vizavi de Intercontinental, rămasă, la rîndul ei, în paragină. N-am văzut niciodată mai mult de o singură lumină, la parter, în spate.

1 comentariu

  1. Casa respectiva e locuita. Doar ca …
    Imediat dupa cladirea ambasadei mai este o alta casa in paragina. Aceea nu mai e locuita de mai bine de 10 ani.