Oare şi Roger Waters va da şpagă în vama românească?

roger-waters-the-wall

Pe 28 august, Roger Waters concertează la Bucureşti, parte din turneul The Wall. Două zile mai tîrziu, concertează la Sofia, în Bulgaria. Citeam că montarea scenei durează, de regulă, patru zile (probabil că parte din echipamente sînt închiriate din România.) La ditamai mastodontul de scenă, presupun că are mai multe tiruri decît au artiştii care vin, de regulă, să concerteze în Bucureşti.

Şi cum meditam eu la nemurirea Pink Floyd şi la faptul că ăsta e genul de concert pe care n-ai voie să-l ratezi, din categoria “once in a lifetime” (e scump la vedere; ultima oară cînd Waters a fost “prin zonă” se întîmpla în 2007, la Budapesta), mi-am adus aminte de păţania celor de la AC/DC, de acum trei ani, cînd au dat 1.500 de euro şpagă în vama Nădlac, să poată trece în Ungaria. Dacă vă amintiţi, vameşii români cereau vreo 14.500 de euro. Dar, în buna tradiţie a tocmelii româneşti, tirurile AC/DC au scăpat mai ieftin.

Prin urmare, sînt tare curios cam ce scoruri vor cere vameşii din Giurgiu în momentul în care tirurile lui Waters vor pleca spre Sofia. Îmi închipui că, după concertul anului, asta ar fi ştirea anului în România.

6 comentarii

  1. Da-le idei, ca poate nu stiau de patania AC/DC la Nadlac :)

  2. Vama ca vama, dar dacă Waters ajunge la mâna lui Almanahe, ca Depeche Mode? “Dacă mă supăr, nu le dau nici o autorizaţie!”

    http://www.youtube.com/watch?v=ovmOwQZc64M

  3. Abia astept sa se auda de spaga la vama, ca sa se mai curete dupa ce ajunge in presa internationala.
    Eu unul n-am dat, o singura data mi s-au cerut 5 euro in autocarul de la BXL, pana si studentul olandez din scaunul de langa mine a cotizat, eu nu.

  4. Daca montatul scenei dureaza patru zile, iar peste doua zile are concert in Bulgaria probabil are doua scene.

  5. Cred că s-au mai schimbat un pic lucrurile în vămi între timp. Nu că s-ar fi schimbat mentalitățile, dar au mai fost ceva arestări, ceva înregistrări ale DNA-ului, ceva apariții pe micile ecrane, etc.