Obiceiuri plictisitoare

Dacă aveţi 15 minute, urmăriţi-l pe băiatul ăsta. Vorbeşte de obiceiuri plictisitoare, dar sănătoase în viaţa de zi cu zi. Eu sînt vag interesat de diverse moduri de îmbunătăţire a productivităţii din cauză că, s-o spun pe aia dreaptă, sînt uşor haotic. De fapt, cum s-ar zice în japoneză, sînt easily distracted, nu mă pot concentra foarte mult pe un singur lucru. Partea bună e că, în cazul lipsei de concentrare, am găsit o idee de “remediu” – iau pauze scurte şi relativ dese. Ce-i drept, lipsa de concentrare vine atunci cînd nu-mi place ceea ce trebuie să fac.

În altă ordine de idei, că tot ziceam că mă interesează poveştile astea, cea mai tare e chiar prima: notează, fă-ţi liste. Funcţionează pentru majoritatea oamenilor. A funcţionat, într-o perioadă, şi pentru mine. Pînă am început să uit să mai verific lista. Bun, asta ţine şi de rutina pe care ţi-o creezi. La asta încerc să lucrez acum.

3 comentarii

  1. Remarcabil ! În fața ofensivei dezlănțuite a pălăvrăgelii despre nimic încercați să rezistați. Asta nu-i puțin lucru ! Din cauza ironiilor ieftine de pe forumuri trebuie să precizez: vorbesc cît se poate de serios.

    Tragică precizare !

    • @Vasiliu Mircea Paul: Ce nu face omul cînd se plictiseşte… :)
      Pe mine, sincer, nu m-a ajutat ce-a spus omul ăsta. Dar mă gîndesc că poate îi ajută pe alţii.

  2. Excelenta prezentare! Mi se potriveste – sint “plictisitor”, dar incerc (din greu) sa fac lucruri interesante / creative.