Odă Twitter-ului şi două vorbe despre VLC Media Player

Dacă Twitter e bun la ceva, atunci e ca să afli rapid răspunsuri la întrebări. În ultimele zile, am primit răspunsuri la o serie de probleme întîmpinate în diverse contexte. E drept, mă ajută şi numărul de “urmăritori” (aproape 900, mulţumesc celor care mă bagă în seamă şi pe Twitter), dar nu despre asta e vorba. Cînd vorbim de Twitter, vorbim de interactivitate.

Legat de cel de-al doilea subiect, două chestii despre VLC Media Player, cît de scurt se poate:

 1. dacă ai MacBook şi nu îţi merg subtitrările, mergi în Preferences şi dă click pe Reset defaults. Cîtă vreme fişierul subtitrării are acelaşi nume cu fişierul filmului, VLC îşi va lua automat subtitrarea. Deh, eu la Reset defaults nu mă gîndisem.
 2. Dacă ai cont i-tv.ro şi nu îţi merge nimic, instalează VLC player. Eventual, versiunea 0.8.6. Atunci cînd instalezi softul, bifează şi opţiunea pentru Mozilla plugin. Ai toate şansele să primeşti un runtime error cu ceva descriere despre libraries. Soluţia simplă este să intri în C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\ şi să ştergi folderul Microsoft.VC80.CRT. Soluţia complicată nu ştiu care este. Eu m-am descurcat cu asta.

Aş mai avea două vorbe de spus despre emisiunea După bloguri, de la Realitatea TV, dar o las pe altă dată.

5 comentarii

 1. pe mine Twitter nu m-a prins. Am incercat, dar n-a mers. Am inteles, interactionezi online dar parca prea multa interactiune.

  N-am argumente solide sa pot spune ca este inutil, dar mie asa mi se pare. Sau fie, pentru mine era inutil. Poate ca pentru oamenii din online sau corporatisti care stau toata ziua in fata unui calculator si tre sa comunice usor cu altii, twitterul e bun, dar pentru muritorii de rand cred ca-i o alta fita de genul facebook sau hi5.

  • Hehe. Per total, da, e un serviciu inutil. Dar in anumite cazuri, cum ar fi “am o problema cu Mac-ul, nu stiu ce naiba are, uite ce nu misca si de ce cred eu ca sta”, raspunsurile vin aproape imediat si, de cele mai multe ori, sint cele potrivite. Ideea e ca poti sa gasesti oameni care lucreaza in domenii foarte variate, cu cunostinte in domenii foarte variate, ceea ce poate fi de ajutor atunci cind nu te pricepi la ceva anume.

  • eh, eu cand lucram la zxiarul liceului, dupa prima sedinta de redactie(aveam peste 60 de oameni), ma gandeam sa folosesc twitterul ca unealta de comunicare. Ma agitam inutil sa invat ce si cum, la a doua sedinta au aparut doar 15 persoane, dintre care 7 erau de la mine din clasa.

   cat despre intrebari, n-am probleme asa mari incat sa necesite ajutorul unui pro, raman la prieteni cu ceva mai multe cunostinte sau forumuri.

 2. Twitter este un instrument foarte puternic, dar puterea lui o afli abia când ai destuli followers iar cei pe care îi urmărești tu sunt RELEVANȚI. Dacă dai follow la toată lumea fluxul de informații se transformă în noise, dar dacă urmărești doar oamenii care ți se pare importanți (și deștepți/informați) atunci o să-i vezi utilitatea.

  Offtopic: ți-am trimis un email, nu l-ai primit?

 3. decat sa te chinui cu i-tv.ro, mai bine folosesti pbxtelecom.ro
  e de 20 de ori mai destept:: instalare simpla, bamda de net mult mai putin mecesara , inregistrari si inregistrare live etc.
  pur si simplu imi place , nu lucrez la ei