Știți bancul cu Olguța și autostrăzile?

Gluma sună cam așa: Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, spune că vinovații pentru șomajul – sau lipsa oportunităților – din zonele defavorizate ale României, recte Moldova, sunt multinaționalele. Fiți atenți la asta:

[S]unt judeţe cu zero la sută şomaj, în special cele care se află pe graniţa de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaţionale, multe dintre ele având parte şi de un ajutor de stat, s-au aşezat acolo unde era mai simplu să-şi transporte marfa în UE, adică mai aproape de reţeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe judeţe din Romania, unde şomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei şi câteva judeţe din sudul Romaniei.

Ați înțeles, da? Multinaționalele sunt de vină că vor infrastructură, să-și mute mai repede marfa către piețele de desfacere, nu politicienii imbecili care nu construiesc autostrăzi astfel încât o companie interesată să investească să-și poată muta marfa din Moldova către Vest.

Știți bancul cu Olguța? Ei bine, vă zic eu, nu există nici un banc, deși orice debitează madam pe gură, din biroul de la minister, sună ca o glumă proastă.

7 comentarii

 1. Inca 1 an, maxim 2 mai rabd pe aici prin nordul Moldovei. Daca se schimba ceva bine daca nu, imi inchid firma, dau afara angajatii, sting lumina si dau drumul la caini si ma car in alta tara. Chiar daca am peste 40 ani si cu 2 copii cred ca tot mai linistit si castigat psihic voi fi.
  Anul asta mi-a bubuit capul de idioteniile debitate si aprobate de astia, de schimbate si reschimbate sau promise de a fi schimbate.
  Suntem la sfarsitul lui noiembrie si split tva e inca in vigoare, modificarile la codul fiscal sunt in vigoare, tre sa negociezi cu angajatii dar nu stii ce, salariul minim inca nu se stie cum o sa fie (a zis buha asta de olguta ca sigur o sa fie – dar cine plm ii mai crede/intelege pe astia) si multe alte rahaturi.
  Deci sa ma …. de bip pentru anul asta pierdut.

 2. ProblemăDeComunicare™

 3. Stiu, tocmai ca vita asta a dat stirea dar…cine dracu stie???

 4. @Daniel

  Te inteleg, frate, sunt in aceiasi situatie. Parca niciodata nu a fost atat de mult haos la final de an. Astia chiar nu inteleg ca isi bat joc de sute de mii de oameni, care mai au un pic si isi iau lumea in cap. Ma refer la antreprenori.

  Stai si te uiti ca boul la televizor, sa vezi ce mai declara Tudose sau Misa. Iar astia ies de la carciuma bine afumati, cu scobitoarea intre dinti si mai dau o declaratie la betie, ca in monitorul oficial nu ajunge nimic. O sa le reglem noi pe toate pe 22 decembrie, stati fara grija.

  Chiar iti vine sa te urci pe pereti. Cea mai naspa guvernare ever. Si ma refer strict la aspectul fiscalitatii, ca altfel e chiar mai rau.

 5. Haos tot anul nu doar la final… Si nici anul care vine nu cred ca va fi altfel… Sau mai rau posibil.