Cum te omoară angajaţii spitalelor din România

Credeam că astfel de comportamente nu mai există de cel puţin zece ani, dar iată că m-am înşelat. Ştirea asta e despre o bătrână pe care o infirmieră o loveşte cu capul de pat.

Se întâmplă la Obregia, spitalul de psihiatrie, unde, nu-i aşa?, sunt internaţi doar nebuni, aşa că ce ne pasă nouă de încă o babă nebună? Dă-o dracu’, să moară!

De ce spun că nu credeam că se mai întâmplă aşa ceva? Pentru că bunică-mea dinspre tată a murit în spital tot din cauza unui comportament similar. A ajuns cu criză de ciroză şi a fost cărată de la Reanimare în secţia de Interne, pe scări, într-o pătură.

Infirmierii care au cărat-o au reuşit performanţa să o lovească cu capul de nişte scări, a făcut un cheag de sânge şi s-a curăţat în vreo patru zile. Avea 74 ani. Asta se întâmpla în 1990. Iată că, în 2017, se merge pe acelaşi principiu, “dă-o dracu’ de babă, şi-a trăit viaţa!

PS: Aveţi în vedere şi condiţiile din spitale, sunt cel puţin zece paturi în salonul ăla. Mă rog, vorba vine “salon.”

3 comentarii

  1. Tocmai am trecut printr-un spital de urgenţă românesc, a trebuit să stau câteva zile. Medicii buni. Restul, dezastru total. Asistente, infirmiere, brancardieri – toţi mici napoleoni într-un sat fără câini. Mult zgomot pentru nimic şi egouri gonflate.

  2. Confirm comment-ul Madalinei! In sistemul sanitar, mai ales in spitale, nu medicii sunt problema, ci asistentele, infirmierele, brancardierii.
    Aici trebuie intervenit ca intro actiune anti-mafia, cu supraveghere video, controale inopinate(mai ales la iesirea din tura, control corporal gen anti-tero), un regulament mult mai dur cu obligatia ministerului nu doar sa demita respectiva persoana care incalca flagrant normele ci si sa se indrepte in instanta impotriva ei cerand daune materiale!
    La salariile care sunt acum in sistemul de sanatate nu se mai poate admite spaga si atentia:ai luat 5 lei? Concediere si daune de 3000 lei!
    Dar cine sa vrea asta: sindicatele? Managerii pusi politic?

  3. Doamnee. ! Doamnee fereste. Efectiv nu am cuvinte. Or sa-si primeasca toti rasplata la un moment-dat, n-a sa scape nici unul de judecata !!