Şcoală online de business? Da, se poate

În ultimul an, am urmărit îndeaproape zona de startup-uri româneşti de tehnologie. De altfel, am obosit eu de cînd tot amîn un proiect de promovare a lor. Mă rog, l-am început, dar am pus o pauză prin vară, din motive de lipsă de timp. Îl voi relua. Ce legătură are asta cu o şcoală online de business? Pentru mulţi dintre tinerii care se apucă de business-uri pe partea de tehnologie, o astfel de şcoală online nu ar strica.

De ce spun asta? O afacere nu se ridică doar pe entuziasm. Şi chiar dacă un startup trebuie să se concentreze în primul rînd pe dezvoltarea produsului, cel mai mult contează cum faci bani din el. Mai exact, cum îl conduci. Cum devii manager, nu doar şef de echipă. Şi cum îţi cultivi viziunea, pînă la urmă, şi în materie de vînzări.

Dar aici nu vorbim doar de business-uri din tehnologie, ci şi de orice IMM, din orice domeniu. E vorba de a învăţa mai mult şi de a te perfecţiona. Răspunsul logic ar fi “da, dar de asta am făcut o facultate.” Şi, totuşi, dacă nu eşti contabil sau inginer, cît te-a ajutat? Şi apare întrebarea de baraj: dar dacă ai putea face, absolut gratuit, o serie de cursuri de business, unde chiar să înveţi ceva, ai vrea? Pentru că există şi soluţii de genul ăsta.

Şi aşa ajungem la bizschool.ro. Denumirea întreagă este Online Business School. Vorbim de o serie de cursuri gratuite, online, printr-un proiect european realizat de Romtelecom prin divizia Romtelecom Business Solutions, în parteneriat cu Blue Point IT şi OTE Academy. În prima jumătate a anului 2012, mai mult de 1.000 persoane absolviseră deja cursurile Online Business School, iar la finalul lunii septembrie, numărul total de absolvenţi a depăşit 2.500.

În momentul de faţă, Online Business School este deschisă pentru toţi cei interesaţi de cursuri online de business. Domeniile sînt suficient de variate: Management, Leadership, Negociere, Vanzari, Comunicare, Resurse Umane si chiar Cursuri de dezvoltare personala. Înscrierile pentru cursurile gratuite se fac direct pe site.

Proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Investește în oameni!