OP-urile programate. La ce-s bune

Cînd am scris, acum cîteva zile, de importarea şabloanelor de plată în contul de online banking, ziceam şi de OP-uri programate. Începusem serios să mă gîndesc să mă folosesc de opţiunea asta. E oarecum pe acelaşi principiu cu direct debit-ul, dar mai cu moţ, că stabileşti singur ce sumă trebuie să plăteşti.

Acum, ar fi mai multe variante. În cazul serviciului de online banking de la UniCredit Ţiriac, te poţi folosi de OP-uri programate pentru plăţi normale, în lei (din categoria “întreţinere”, dar nu cred că e cazul, că, la noi, trebuie să te prezinţi la contabila asociaţiei de proprietari cu banu-n dinţi, că altfel te-njură, că nu poate face evaziune fiscală) sau OP-uri programate pentru plăţi în valută. Mie-mi sună bine a doua variantă în contextul plăţii ratei la casă. Deh, credit în euro, dobîndă variabilă, sclav pe viaţă. Mai e şi varianta de plată în valută cu sold fix.

Cum ziceam în articolul precedent, sînt în faza aia de “copil”, care descoperă jucării noi şi care vrea să se laude cu ele, aşa că zic mai departe. Deci, distracţie plăcută.

3 comentarii

  1. In Belgia primesti o reducere la factura daca faci debit direct (ei ii spun domiciliere) pentru ca se asigura ca nu uiti sa platesti factura la timp.

    • @Dan: cool. Ah, apropo, nu stiu de ce, comentariul tau, la celalalt text, a intrat in spam si n-am apucat sa-l scot. Daca ai textul, lasa-l din nou, te rog. Am dat “empty spam” inainte de a apuca sa citesc comentariile. Ti-am vazut adresa de mail la un ultim scroll.

  2. @Alex: Nu-i bai. Oricum nu eram de acord cu tine :D