Unde e opoziția din România? De ce nu se vede?

Dan Tăpălagă încearcă să explice un pic mai doct decât mine că, dacă vrem să scăpăm de PSD, în actuala situație în care avem un monolit roșu plus vreo trei firimituri de dreapta ce concurează într-un singur tur, opoziția n-are șanse decât dacă se unește.

În principiu, e corect ce zice. În plus, Dan atacă și el lipsa de vizibilitate a opoziției românești. În ultimul an, au fost vizibile mai degrabă scandalurile din PNL și USR și mai puțin inițiativele sau măcar luările de poziție.

Personal, cred că unul dintre cele mai importante motive pentru care opoziția românească e aproape invizibilă (celălalt e lipsa de strategie de comunicare) e din cauză că nu mai are timp de reacție. Guvernele Dragnea 1 și Dragnea 2 au dat-o de gard atât de des, încât nu mai apuci, ca ziarist, să dai timp de antenă și opoziției.

Serios, nu există săptămână ca guvernarea să nu vină cu două-trei dude care să te facă să te apuci cu mâinile de cap. Ai zice că strategia PSD-ului e “zăpăcește-i până nu mai pricep nimic“. N-ai timp să pregătești o reacție, că hop!, mai vine o tâmpenie de la câte-un ministru.

Nici presa n-apucă bine să primească reacția opoziției, că hop!, apare altă dudă. Când să mai facă scandal și opoziția? Aproape că mi-e milă de ei. Aproape…

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

 1. Opozitia e pe facebook. In fiecare zi citesc ca X din opozitie a scris pe facebook sau ca Y din opozitie a dres pe facebook samd. Are si facebook-ul rolul sau dar nu e bun la toate. Un discurs in parlament, un interviu la TV/Radio e mai util, e mai vizibil pentru alte categorii de oameni.

  Cand a avut dl Ciolos ultima inteventie publica ( nu pe facebook ) ?

  Ca sa bati PSD trebuie sa te adresezi alora care nu s-au prezentat la vot – PSD-istii clasici nu ii poti aduce in barca ta, oamenii cu conceptii liberale ii ai deja – ce lipseste e masa mare a nepasatorilor, a celor care sunt greu de adus la vot – si aia nu se vor misca pentru un articol pe facebook.

  Concluzia: sunt de acord cu Dan ca trebuie ca dreapta sa se uneaza dar trebuie si mai multa fizica si in mediile clasice.

 2. Sunt destui oameni buni care fac opozitie reala. In USR filiala Bucuresti isi face treaba destul de bine, spre deosebire de colegii din Parlament. Si PNL are ceva oameni care se agita (ex: Ciprian Ciucu). Pe partea de parlamentari Florin Citu publica des opinii critice bine argumentate la adresa guvernului pe partea economica (asta ma interesesaza pe mine).
  Si ca ei sunt oameni multi, dar presa (inclusiv aia considerata ok) nu le preia mesajele. Nu e vorba ca nu are timp, pentru ca preia declaratii ale PSD-istilor, dar pur si simplu nu are interes pentru oamenii din opozitie. Probabil pt ca sunt destul de multe fete noi, lipsite de notorietatea cu care suntem obisnuiti la un politician.

 3. Eu zic ca este si un blocaj mediatic la mijloc.
  In afara de cateva site-uri de stiri (HotNews e singurul care imi vine in minte acum) si de RealitateaTV, nimeni nu le preia mesajele, nu ii invita, nu ii intervieveaza.
  Ca munitie, slava domnului , au.