Oracle, Siveco și alte pușcării

Șeful Oracle România ar fi fost turnat și de Irina Socol, de la Siveco, condamnată la doi ani jumate cu executare. Din cele 30 luni, s-au scăzut opt, reprezentând 30 zile în arestul poliției și șapte luni arestul la domiciliu. În total, a executat vreo două luni jumate pentru că i-a fost acceptată eliberarea condiționată.

Paguba din evaziune fiscală: un mizilic de vreo zece milioane euro. Socol s-a făcut consultant IT la Bruxelles, iar Siveco a continuat să participe la licitații pen’ că statul român nu are nici o lege prin care să îi împiedice pe țepari, corupți și incompetenți să mai participe la țepuirea lui.

Bănuiala mea nu e că șeful Oracle ar fi curat ca lacrima, ci că e și un pic de răzbunare pe-acolo, un fel de lucrătură a sindicatului abonaților la contracte cu statul, iar picarea softului CNAS taman ce s-a dovedit a fi momentul oportun.

Mira-m-aș ca madam Socol să fi turnat din vreun sentiment de pocăință, ba nu m-ar mira deloc să aflăm că, de fapt, colaborează nu de bună voie, ci pentru că probabil au agățat-o cu alt dosar, iar la a doua condamnare nu mai iese condiționat, recte o înțelegere: “zi tot ca să nu faci pușcărie. Din nou.” Și zice și toarnă.

Cazul ăsta o să fie foarte interesant de urmărit. Nu pentru că ar fi primul de “corupție în mediul privat” instrumentat, ci pentru că are legătură directă cu corupția de la stat. Iar bănuiala mea e că logica e să stoarcă și mai multe informații. Om vedea.

5 comentarii

  1. Irina SOCOL viitor procuror șef DNA!!!

  2. La cati a dat Socol in gat… Nu m-ar mira sa le si infloreasca.. doar-doar scapa.

  3. Neah; dacă ANAF nu s-a luat niciodată de ”ăi mari”, în mod clar nu o să se lege nimic nici despre asta.

    Nu va rămâne decât ca Oracle să-și trimită un exotic în București și le dă apropo-uri (din nou) că dacă nu sunt lăsați în pace, vor angaja cei mai buni avocați & că vor face lobby mai intens la Bruxelles să nu se lege de ei.

    Că totul e despre bani..

  4. E periculoasa chestia cu turnarea…pana se observa daca esti vinovat sau nu, stai putin pe la beciurile domnesti…nu tu probe, nu tu nimic…il salta si dupa aceea mai vad ei daca gasesc ceva sau nu…! despre ce vorbim?