Orange şi-a luat o ţeapă de 200.000 de euro

Este exclusiv părerea mea. După ce “Românii au talent” a fost sponsorizat – cel puţin cu premiul – de către Cosmote cu 100.000 de euro, iar ProTV a înregistrat record de audienţă după record de audienţă, Orange a ales X Factor. Care X Factor a avut audienţe de pînă-n 600.000 de oameni. Şi care a fost bătut de un film difuzat de ProTV.

Ruşinea celor de la Antena 1 ar trebui să fie cu atît mai mare cu cît diferenţa de audienţă de de mai bine de două puncte de rating. 250.000 de oameni în plus au urmărit “Curierul”. Din punctul ăsta de vedere, oricît de bun ar fi formatul, e clar că există o problemă.

Ce-i drept, alegerea Orange de a sponsoriza show-ul e validă şi cît se poate de logică. După succesul ProTV-ului, era firesc să caute un format similar, care ar fi atras, în teorie, cel puţin, o audienţă cît de cît similară. Uite că nu s-a întîmplat. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este un pui de ţeapă.

Mă întreb dacă în contractul cu Antena 1 există vreo clauză prin care se cere o anumită audienţă (pentru binele Orange, sper că este). Dacă da, mi-e milă de Antena 1. Va difuza spoturile Orange pînă le va creşte barba de-un cot tuturor angajatelor de la departamentul de marketing.

9 comentarii

 1. Castigi pagubesti, entertainer te numesti. Acuma serios, cand a reusit A1 o isprava macar apropiata de ispravile ProTv? Daca Orange a dat 200 000 pe X-Factor si Cosmote doar 100 000 pe Romanii au talent, atunci Orange si-a luat teapa din momentul in care a pus pixul pe foaie. Plus ca, daca numele “Romanii au talent” starneste curiozitatea si iti cam da o idee despre ce este vorba acolo, “X-Factor” suna a WTF is this?

 2. desi stiam “Transporter”, l-am preferat celor de la A1

 3. zilele astea detest orange, desi (sau poate tocmai pentru ca) sunt abonata lor. sunt vraiste la client service, sunt vraiste la comunicare. iar ce’ai scris tu e o confirmare ca, indiferent de numarul de abonati (pricep ca au mai multi decat concurenta), zvacul nu e la ei.

 4. corect! portocalii erau baieti destepti daca stiau ca ProTv stie sa faca show-uri / seriale, iar A1… nu! stai ca vine Vocea Romaniei de la ProTV si atunci sa te tii audienta in picaj ptr X-Factor. Adica… sa o luam si invers: pe de o parte avem expertii in muzica de la X-Factor (Paula Selling, Marius Akcent si Mihai Morar), pe de alta parte pe cei de la VR (Loredana, Brenciu, Moga, Smiley). care crezi ca o sa faca spectacol mai mult? :)

 5. nu exista la Antena 1 om ca Andi Moisescu :) de fapt nu mai exista altul ca el nicaieri in tara asta.

 6. Eu nu inteleg cum de si-a putut cineva imagina ca un al doilea “Romanii au..” ar putea sa fie ‘cat de cat’ similar in rating. Fratilor romani, aici traim cu totii si stim la fel de bine cat de indobitocit si de incult este romanul.
  Eu garantez, si pariez(pe multa bere) ca daca facem un sondoj aleatoriu pe strazile din Bucuresti(sa nu nominalizez cine stie ce sat), peste 50% dintre subiecti nu vor stii care este diferenta intre formatele ‘XFactor’ si “Romanii au..”
  Nu cred ca un om de media , sau o echipa de media, cu experienta si cu etc nu s-a gandit ca nimic nu va mai egala primul show, de acum inainte oricine il va raporta la “Romanii au..” – si deci, nu va mai prinde. Noutatea a fost ingredientul cheie pentru succesul de la Pro , sa fie clar! Parerea mea.. :)

 7. Mihai Morar, la X-Factor?

 8. Ce e haios: cu tot cu reluarile de noapte sau dimineata, Transporter a fost de 12 ori pe ProTV! :))

 9. Oricata reclama i-a facut, X-F inseamna vreo 2-3 ore de lalaiala. Cine rezista atat?
  In rest, romanii mai au si alte talente..