#OverSharing

Nu ştiu cum fac alţii pe propriile conturi de Facebook, dar eu am ales să ţin lucrurile personale pentru mine (pe majoritatea, cel puţin). Există destui alţii care să umple wall-urile cu poze cu copii, cu statusuri nu tocmai fericite. Iar dacă mai punem la socoteală şi pozele nu tocmai decente…

oversharing

Toate astea se numesc oversharing. Adică prea multe lucruri neinteresante sau care ar trebui ţinute pentru propria persoană, date mai departe în neştire. Şi preluate şi date mai departe şi de alţii. Evident, nu poţi opri fenomenul. Dar le poţi recomanda amicilor să-l mute în privat.

Cosmote are o activare simpatică, prin care îi îndeamnă pe utilizatorii de reţele sociale să mute oversharing-ul pe WhatsApp, mai ales că traficul de date generat de aplicaţia WhatsApp e gratuit la operator. Şi un copy/paste din mail-ul primit:

Pornind o mişcare socială pe Facebook, chiar acolo unde se face cel mai mult oversharing şi unde sunt cei mai mulţi dintre oamenii care fac oversharing. Mergem noi peste ei, pe Facebook, şi le ştampilăm oversharing-ul cu mesajul cauzei. Şi, ca să-i ajutăm pe overshareri să treacă oversharing-ul pe privat, le dăm şi super oferta Cosmote: extraopţiuni la cartelă cu trafic nelimitat în WhatsApp (adică indifent ce share-uim cu prietenii pe WhatsApp, o facem fără să ne consumăm pachetul de date)

Distracţie plăcută!