[P] Ce faci când ai cheltuieli prea mari? Tai din ele cu cap

Experienţa mea cu reţelele de telefonie mobilă mă face să urlu cînd vine vorba de facturile de la sfîrşitul lunii. De vreun an şi jumătate, plătesc lunar între 35-45 şi 100 de euro. Mă rog, asta se întîmpla pînă de curînd, cît am avut un singur număr pe abonament.

De vreo două săptămîni, pe acelaşi abonament, am trei numere. Altfel spus, altă distracţie la eliberarea facturii. Şi totuşi… M-am apucat şi am redus toate costurile fixe la cît mai puţin. De pe numărul vechi, am tăiat tot ce înseamnă extraopţiuni de voce, inclusiv netul mobil, pe care l-am mutat pe alt număr.

În aceste condiţii, dacă aş fi avut o firmă cu peste 15-20 de angajaţi, cred că m-ar fi speriat groaznic factura lunară, în cazul în care le-aş fi dat un telefon de serviciu. Chiar aşa, ce faci cu telefoanele angajaţilor? Le reduci numărul de minute? Îi pui să plătească? Sau încerci să tai cu cap din cheltuieli?

Cam asta face Romtelecom, acum, printr programul Cost Consultancy. Ca să citez din comunicatul de presă, “în cazul implementării serviciului de tele sau video conferinţă, conform evaluărilor interne, putem diminua cu cel puţin 35% costurile clienţilor generate de deplasările angajaţilor”. Mă rog, e un exemplu.

Serviciul Cost Consultancy este gratuit, cel puţin pentru moment. Ca să fie explicaţia completă, specialiştii Romtelecom fac o evaluare a serviciilor pentru care firma ta plăteşte, observă de unde şi cum ar trebui să se ajusteze cheltuielile şi oferă recomandări personalizate. Una e să plăteşti 100 de lei, alta să dai, la finele lunii, 22 de lei, nu?

Cel puţin aşa i-a ieşit lui Costin Ilie simularea, cînd şi-a pus problema ce-ar face dac-ar fi mogul.

3 comentarii

  1. sau iti iei RDS, iti da si un DIGI mobil, care e gratuit, ai nelimitat in retea si ai 1 cent cu celelalte retele fixe ;) plus tarife super bune cu celelalte retele mobile

    • Am DigiNet Mobil si nu sint foarte incintat de el. Daca in Bucuresti n-are semnal ca lumea, ce pretentii sa am daca vreau net in tren? N-as crede ca RDS e solutia suprema.

  2. Ok, sa foloseasca Romtelecom solutiie de videoconferinta si sa-mi dea mie banii de deplasare economisiti.