O idee (business related) despre “papucii cu blăniţă”

În ultimele două săptămâni, feed-ul meu de Facebook a fost inundat cu acei “papuci cu blăniţă”. Vai, ce kitsch!, vai, ce oroare! Timp de două săptămâni, n-am văzut nici măcar o singură persoană să-i poarte pe stradă… până acum două zile.

Presupun că sunt utili mai ales la măturat parchetul, dar dincolo de glumă, îmi închipui că e plin Oborul de ei. Şi dincolo de comentariile oripilate ale amicilor din lista de Facebook, bănuiala mea e că cine i-a inventat s-a îmbogăţit deja.

Pentru că, paradoxal, oricât s-ar oripila bula mea de Facebook la chestii kitschoase, mizeriile astea se vând. Cred că săptămânal se oripilează tot feed-ul de câte-o chestie, de la Despacito şi până la prostiile astea. Cu toate astea, bula rămâne o bulă, iar cine produce câte-un astfel de kitsch, dă lovitura.

Uneori, îi invidiez pe ăia care se gândesc la asemenea minuni. Zău, mi-aş dori şi eu să-mi vină o astfel de idee, să produc ceva kitschos care, în câteva săptămâni, să devină atât de bine vândut. Nici n-ar trebui să spun că mie mi-a venit ideea, ar fi irelevant câtă vreme s-ar umple contul bancar.

Serios, doar aşa, de distracţie, băgaţi un google cu “fluff flip flops” sau “fur flip flops” ori “fluff slides” şi vedeţi ce intră în autocomplete – Nike, Puma, Primark etc.

Aşa că, zic eu, vă oripilaţi degeaba, nu mai subestimaţi apetitul pentru kitsch al oamenilor.

1 comentariu

  1. oribil intr-adevar dar am devenit oarecum imuna estetic.