parerea lui dan popa

Unul dintre mindrii nostri jurnalisti autohtoni, Dan Popa de la Gindul, isi da cu parerea despre how-stuff-works. Fix ca de obicei, cind habar n-are ce scrie. Ce sint alea wikis-uri? Aflati de la Dan Popa, care pluralizeaza (exista cuvintul asta? daca nu, il inventam, cum inventeaza si Popa cuvinte) un cuvint aflat deja la plural. Musiu scrie despre wikis-uri (oh c’mon, e aberant ffs!) si despre bloguri. Ca de obicei, scrie ce ii tuna lui prin cap, fara sa intrebe oameni care chiar se pricep. Pe de alta parte, nu ma mira deloc. Pe vremea cind eram la agentia de monitorizare a lu’ peste, el era unul dintre acei mindri jurnalisti autohtoni platiti de pomana sa dea copy/paste-uri la comunicate de presa de la IBM si SIVECO. Adica… deh, daca tot se poate, de ce sa nu isi adauge si el semnatura sub un comunicat de presa scris cu picioarele de un PR care habar n-are pe ce lume traieste?

Trecind peste asta, cel mai tare ma enerveaza desteptaciunea ireprosabila cu care jurnalistii nostri falnici ca bradul (right!) se gindesc ca e ideal sa intrebe si un psiholog, ca poate isi poate da ala cu parerea mai bine. Fireste, psihologul nu poate decit sa dea cu parerea-n balta, pentru ca e un altul care face parte din categoria celor care habar n-au cu ce se maninca domeniul despre care vorbesc.

Una e sa tastezi cuiva ca ti-e dor si alta e sa i-o spui privindu-l in ochi. Generatiile urmatoare vor fi dintre cele semi sau chiar full-dependente de computer, acest lucru afectand viata fiecaruia, si nu in sensul umanizarii ei. Practic, viata digitala isi va impune costurile, care nu sunt deloc mici“, zice nenea psihologul, privindu-l lasciv in ochi pe Dan Popa, un pic timorat de posibilitatea ca pe viitor sa nu il mai vada decit, cel mult, pe Yahoo! Messenger. Ca pina la urma (exagerez voit), daca ne-am lua dupa parerile psihologilor, o sa facem sex prin Skype. Hai sa fim seriosi.