Păzea, fac şcoala de şoferi din nou!

Prin toamna lui 2008, m-am apucat de şcoala de şoferi. Am terminat-o prin primăvara lui 2009. Am picat sala cu brio, cu 21 de puncte. Zău, nu mint, nu mă dau viteaz, ca pe vremuri, cînd se dădea examenul teoretic pe coala de hîrtie. Două întrebări de noţiuni de mecanică, două de conducere ecologică şi una pe neatenţia mea, iar permisul a continuat să mă aştepte în Pipera.

2009 a fost un an plin, n-am mai avut timp să dau sala din nou. Apoi, timpul a trecut, şcoala de şoferi a expirat. La vremea aceea, am făcut cu Select Auto, că aveau sediu la Obor şi erau la doi paşi. De data asta, am prins un voucher pe unul dintre site-urile de reduceri. Şcoala de Şoferi Teo, la jumătate de preţ, scrie pe mine. Mai ales că-s relativ aproape, în Pantelimon. Mai departe, Dumnezeu cu mila, dracii cu popii.

Între noi fie vorba, nu cred că s-a schimbat nimic în traficul din Bucureşti, deci o să mă abţin să înjur la fel de greu ca prima oară. Mă rog, atunci nu ştiam să conduc deloc. Acum, de bine, de rău, ştiu, că nu degeaba am luat 30 de ore şi nu degeaba m-am mai plimbat prin poligon, din an în paşte. O să fie, probabil, la fel de obositor. Mai ales că reflexele formate la vremea respectivă – uitatul în oglinzi, cel puţin – le-am pierdut demult.

Cum ziceam, păzea!

PS: Revin cu impresii şi cu înjurăturile de rigoare. Dacă nu înjuri, nu eşti şofer, ce naibii?

7 comentarii

 1. Bine ca ne spui de-abia acum, cind e prea tirziu, ne pregatim sa iesim din casa si sa dam piept cu riscul de a te intilni la volan :( Daca ne erai prieten cu adevarat, ne spuneai si tu mai demult, sa avem timp sa ne cumparam elicopter.

  :) :p

 2. zi-ne te rog pe unde circuli ca sa evit zona vreo 3 luni :))

 3. Haha, si eu am picat sala cu 21 “pe vremuri”, adica in 2008, cand se dadea examenul pe hartie. Nici cand l-am luat nu am fost foarte bazat, am facut 22. :)

 4. Citez un amic: daca injuri, NU esti sofer. Esti manipulator de volan.
  Un sofer adevarat isi vede de treaba lui, sta calm, este atent la drum si nu se pierde cu firea. Nervii te fac sa gresesti. Iar injuraturile te pot baga in belele (sau spital, sau chiar 4 scanduri) – oricand dai peste alt manipulator de volan mai mare ca tine sau cu ghioaga, cutit ori pistol.

 5. Din ce vad eu prin trafic, si nu conduc, desi am permis, tin la sanatatea psihicului meu, lucrurile devin din ce in ce mai nasoale prin Bucuresti. Cel putin pe stradute, te trezesti cu cate unul-doi-trei-zece care nu se asigura si tot ei fac gura cand pun frana brusc, desi nu au prioritate… Am auzit povesti cu bate de basebal si gesturi de camionagii….Prefer sa tin permisul ca pe…un alt act de identitate.

  Bafta la luat permisul!

 6. Sa-mi zici si mie cum merge, ca trebuie si eu sa ma apuc de asa ceva…

 7. Ai reusit sa iei pana la urma? Si eu vreau sa fac scoala si am gasit un site care vinde vouchere cu scoala asta. Cum e pana la urma, merita banii?