Degeaba ai bani dacă n-ai pic de bun gust

Din când în când, mai dau click pe link-urile din sidebar, de pe blogul lui Vali, și ajung să descopăr chestii precum asta de care scriu acum. Cineva vinde un penthouse cu cinci camere și garsonieră separată, undeva prin Titan.

210 mp utili plus o terasă de vreo 340 mp. Preț: 490.000 euro. Toate bune, aia i-o fi valoarea, până când… citești descrierea: “amenajat lux, 2010, parcare“. Am râs un pic uitându-mă la poze și la acel “lux”.

Pe scurt, apartamentul arată ca un showroom din Drumul Taberei, cu mobilă ieftină. Cam asta e definiția luxului în cazul unor oameni care au băgat 200.000 sau 300.000 sau jumătate de milion de euro într-un apartament, fie el și penthouse.

Ce mă amuză și mai tare este lipsa de logică. Vrei să vinzi un apartament de jumătate de milion de euro, dar pui niște poze proaste, făcute cu mobilul, care nu evidențiază cu nimic calitățile apartamentului. Bașca, făcute cu un telefon cu o cameră proastă.

În contrast, presupun că în același bloc sau, în orice caz, în același complex, pentru că terasa și priveliștea par similare, luați de vedeți pozele de aici, că de acest apartament mi-a adus aminte anunțul. O să fur două poze făcute de Cătălin Georgescu pentru articolul de pe Visuell ca să fie motivație pentru a da click pe link.

Cam asta e diferența dintre a avea bani și a avea bani degeaba.