Cică hackerii mi-au spart laptopul. Din nou…

De aproape jumate de an, Spam-ul meu e constant bombardat, de pe diverse adrese de mail, de un “hacker” care mă amenință, într-o engleză aproximativă, că va face publice înregistrări cu mine în fața laptopului, uitându-mă la porn, dacă nu-i trimit nu știu câți bitcoini.

I actually setup  a software on the x vids (porn) web site and there’s more, you visited this web site to have fun (you know what i mean)…

Și alte bla-bla-uri despre Remote Desktop și cum au pornit camera și cum au înregistrat. Prima oară când am primit mailul și am văzut că, în subiect, e o parolă în clar, pe care am folosit-o acum vreo zece ani, mi-a stat un pic inima-n loc.

După care am citit mailul și m-am liniștit. Cel mai probabil, e parola de la un cont de Tumblr pe care nu l-am folosit niciodată. De folosit, nu mai folosesc parola aia de ani de zile. Dar e cumva amuzant să primești amenințări de genul ăsta, mai ales când ai Mac și led-ul camerei se aprinde automat când pornește.

Sunt curios dacă-s singurul spamat cu chestia asta. O perioadă, băieții se liniștiseră, acum văd că îmi trimit din nou mesaje. Altfel, ca o concluzie, folosiți two factor authentication. E mai sănătos.

6 comentarii

  1. Seful meu a primit un mail similar acum 2 saptamani. Fiind COO-ul unui mic start up, i-a stat inima, apoi s-a gandit ca mai bine raspunde. A cerut niste episoade noi de la baieti sau ceva de genul, ca e mai teribilist din fire. Dar da, e destul de comuna faza.
    PS: n-am zis pana acum, dar articolele tale despre mutatul in UK si cum sa te adaptezi aici, la ce sa te astepti (bank wise, chirie, etc), mi-au fost foarte utile cand m-am mutat aici. Multumesc.

    • @Andreea: să fie primit :) Mai scriu cînd mi-o veni vreo idee. Am un proiect de terminat, după care termin și redesignul blogului și o să fac un soid e categorie de tip jurnal de Anglia sau similar, poate mai găsesc chestii utile de postat pe-acolo.

  2. Primit si eu, pe mailul de job, pe care nu l-am folosit pentru tumblr & shit. Cert e ca nici parola respectiva nu-mi amintesc sa o fi folosit-o la job.

  3. Primesc foarte multi tipul acesta de e-mail. Unii clienti de-ai mei chiar s-au panicat dar i-am linistit repede caci este phishing de 2 lei.

  4. Lol! Cum să nu? Cam o dată pe lună pe adresa de e-mail folosită pentru Linkedin și parola aferentă de când mi-am creat cont la ei. Au avut o scurgere masivă de date acum vreo câțiva ani, bănuiesc că de acolo a pornit. Partea funny este că nu am cameră la desktop iar pe laptop și telefoane este acoperită tot timpul, pe site-uri oacheșe nu intru că nu-s fan așa că m-au nimerit perfect :)))