Pînă la urmă, cîte condamnări a obţinut DNA?

Traian Băsescu zice că 50% dintre cei urmăriţi de DNA sînt nevinovaţi. Băsescu a mai vorbit aiurea-n tramvai şi altă dată. Dar mă amuză reacţia lui Cristian Ghinea, care scrie despre “statisticile bizare” ale preşedintelui:

Rata de condamnare în dosarele DNA este de 90%. Deci, dintre dosarele pe care avem pronunţări, judecătorii au acceptat concluziile procurorilor DNA în 90% dintre cazuri. […] Laura Ştefan îmi spune că o medie de performanţă ok pentru organismele speciale anticorupţie este undeva la 70%. DNA bate de departe media asta.

Nu spun că Ghinea se înşeală şi cu atît mai puţin că Băsescu are dreptate, dar întrebarea mea este următoarea: cîţi dintre corupţii pe care i-a băgat DNA în puşcărie chiar contează, chiar sînt importanţi?

2 comentarii

  1. Importanti pentru cine? Parlmentarii sunt importanti? Dar primarii? Dar politistii? Dar vamesii? Dar sefii de agentii guvernamentale si deconcentrate? Dar ministrii? Ca inainte de 2004 se discuta mai mult la nivel de controlor de tren (maximul atins a fost Bivolaru – parlamentar – care pur si simplu furase bani de la o banca si Pavalache, un consilier de ministru).