PNL a murit

Vă rog să faceți un exercițiu de memorie și să-mi spuneți care sunt știrile din ultimul an despre PNL (sau reprezentanții lui) care vă vin primele în minte. Preferabil, știri despre cum s-au bătut ei cu PSD-ul din poziția lor de opozanți.

Nu de alta, dar lu’ madam Gorghiu, cel mai prost șef al partidului, i-a scăpat pe gură următoarea vrabie:

Indulgența PNL ar trebui să ia sfârșit în ceea ce privește USR. Pe mine mă amuză de multe ori mesajele USR, care ne tot spune cum sesizează pe la Curte, cum fac, cum dreg, cum depun moțiune, domniile lor neavând numărul de semnături necesar ca să facă aceste demersuri parlamentare. PNL face acest demers și, ca să nu-i lăsăm să se plictisească în Parlament, îi asociem demersului nostru de cele mai multe ori. (sursa)

Înțelegeți? PNL face adevărata opoziție în parlament. Deși, sincer, mie nu-mi vine-n minte nici măcar o declarație a unui politician PNL care să contrazică partidul de guvernământ.

Au pus și ei de-o moțiune fâsâită, la un moment dat, ca să nu spună c-au stat degeaba și să se poată bate cu cărămida-n piept că… ceva. În rest, eu nu-mi amintesc nimic. Nici măcar o singură declarație nu mi-a rămas în minte, una de care să-mi amintesc concret.

De cealaltă mare doamnă a PNL-ului nici nu mai vorbesc. Raluca Turcan se plângea că PNL votează când USR face nu știu ce, habar neavând că votau degeaba, că nu era cvorum. Dar e mai simplu să te plângi de cei care, totuși, au găsit niște metode prin care să boicoteze votul decât să te gândești și tu la ceva care să funcționeze.

PNL a sucombat. Marele partid liberal e complet mort. Sau, în fine, e un zombie cătuia, din când în când, îi mai curg balele din gură. PNL e în aceeași situație cu PSD, un partid în criză de lideri, cu amendamentul că nu e la putere. O gașcă de incompetenți similară (cu câteva excepții – eu îi numesc “rătăciți”) ce trăiește în același stat paralel al PSD-ului. Atât și nimic mai mult.

3 comentarii

 1. PNL a intrat in moarte clinica cand cu USL. Acum cineva inchide incet-incet toate dispozitivele din jur.

  CpF a pus cu nadejde piciorul pe furtunul de oxigen si pacientul horcaie prin luarile de cuvant ale lui Daniel Gheorghe in parlament.

  Sighirtaianu, Ben Oni si restul au ucis si ultima urma de activitate cerebrala cu noul slogan “liberalism nu inseamna liber schimbism”, adoptand o naratiune care in vremurile bune i-ar fi plasat in aripile dure ale crestin-democratiei si care ii face acum compatibili direct cu altraitii cei mai evanghelisti.

  m-am uitat la schimbarea de statut facuta pe sest si m-am ingrozit. prevederea din articolul 6 de pe vremuri, cum ca lupta impotriva oricarei discriminari a disparut. acum la articolul 5 lupta pentru biserica si familie.

  si tot au tupeul sa se revendice liberali. moartea mintii… stabilesc un record trist, au reusit in putini ani sa fie enablerii celor mai corosive actiuni politice din Romania.

 2. De acord. Ar fi totusi cativa care merita urmariti, printre care Florin Catu. Desi intreabarea ar fi, ce dracu mai cauta in pnl…?
  https://www.facebook.com/florin.citu?ref=br_rs