Pocket TV – un stick ce transformă un HDTV în Smart TV

Pocket TV este, deocamdată, doar la stadiul de proiect pe Kickstarter. Doar că nu va mai dura foarte mult pînă va intra pe liniile de producţie, cîtă vreme a strîns deja de mai mult de patru ori mai mulţi bani decît au cerut inventatorii. Pe scurt, Pocket TV este un soi de stick care se introduce în portul HDMI al televizorului şi care preia funcţiile receiverului tradiţional. Este un soi de calculator de dimensiunea unui stick USB de acum vreo trei ani, ce rulează Android 4, şi care-ţi permite să descarci inclusiv jocuri din Google Play.

Ca idee, jucăria are un procesor Cortex A9 de 1 Ghz, 1 GB RAM şi 4 GB de spaţiu de stocare plus placă wifi b/g/n. Are 35 de grame şi 8 centimetri lungime. După preferinţe, va putea fi cumpărat fie cu o telecomandă standard (IR), fie cu Air Remote (o telecomandă care funcţionează cam ca un controller de Nintendo Wii – adică ai un cursor pe ecran şi mişti telecomanda, în aer, ca pe mouse.) La care, desigur, se adaugă aplicaţii de iPhone şi Android, ca să poţi să controlezi Pocket TV-ul de pe mobil, dacă aşa ţi-e mai uşor.

Toate detaliile, pe pagina de Kickstarter. Mai jos, un clip demo.

1 comentariu

  1. Sunt deja o gramada de astfel de stick-uri. Chiar si Piticu prezenta unul acum ceva vreme. Majoritatea sunt chinezarii, dar sunt si destule care parca merita ceva mai multa atentie, de exemplu, Raspberry Pie, pe care sper ca in curand sa-l pot si eu testa :)