Poliția română, siguranță și încredere. Pentru hoți, doar nu pentru tine

Am dat, acu’ cinci minute, peste această bucată magistrală din istoria românilor, anul de grație 2018, an ce va rămâne în istorie nu doar sub numele de “anul când am fost conduși de borfași”, ci și “anul în care poliția îi protejează pe borfași”.

Ah, și nu vă gândiți doar la Dragnea și alte specimene similare, ci inclusiv la borfașii de rând. Iată, de exemplu, această postare (în caz că dispare, screenshot aici) despre cum un hoț a spart un cabinet stomatologic, imaginile de pe camera de supraveghere au fost trimise poliției, iar poliția a amendat cabinetul pe motiv că… “am favorizat spargerea apartamentului prin neefectuarea analizei de risc la securitatea fizică a apartamentului.

Vorbim de camere de supraveghere instalate prin contract, de niște profesioniști, contract înregistrat la poliție. Dar, vorba aia, “n-aveai șapcă”, asta, pardon, gratii.

Altfel, la Radu în comentarii, cineva spune că a primit avertisment din același motiv, că n-aveau gratii, deși apartamentul e… la etajul trei din patru.

În rest, e bine că pe facebook pozăm într-o instituție cool și plină de responsabilitate, dar în realitate, ne e lene să luăm niște amprente și să facem câteva printuri cu mutra hoțului, livrată de către păgubit, să le dăm la colegi. Pen’ că ne e lene să muncim, nu de alta.

1 comentariu