Cât durează până scapi de o poprire ANAF

Scria Vali, azi, că ANAF îi tot trimite somaţii aiurea în baza a… nu se ştie exact ce, dar cel mai probabil e vorba de matematică şi lipsa coerenţei prin bazele de date. Şi mi-am adus aminte că, tot azi, primesc un SMS de la ING.

Suma [X] RON a fost debitata in 29-05-2017 din contul [NUMĂR-CONT-ING] – Plata poprire catre AFP Sector 2/[CNP]

Suma şi CNP-ul meu sunt irelevante, ce contează este data. 29 mai. De ce contează? Pentru că abia astăzi au plecat banii către ANAF. De ce zic “abia azi”?

ANAF mi-a pus poprire pe conturi pe data de 31 martie. Am rămas cu bani blocaţi, am mai avut două încasări blocate şi alea, iar deblocarea efectivă a conturilor a avut loc pe 18 aprilie. Adică după vreo trei săptămâni, când mi-au intrat în cont bani cât să mai rămână şi mie de-un pachet de ţigări după ce se acoperea datoria.

Ai zice că, de pe 18 aprilie şi până acum, ANAF şi-ar fi tras banii şi ar fi făcut şi confirmarea de plată. Nu, nu. A durat o lună şi jumătate, din momentul în care banca mi-a tras banii pentru datoria la Fisc, pentru ca ANAF să-şi tragă, în sfârşit, suma pe care le-o datoram eu.

Repet: aproape o lună şi jumătate, din momentul în care eu, practic, am plătit datoria, până au plecat banii din bancă. O lună şi jumătate!

Acum, am de încasat vreo sută de lei de la VICE şi sunt pus în situaţia în care trebuie să mă duc la Fisc pentru a cere o hârtie, o adeverinţă, cum că poprirea a fost ridicată, pentru a-mi fi viraţi banii.

În caz contrar, există două variante: cei de la VICE nu-mi virează banii şi, prin urmare, îi varsă la Fisc, de unde o să-i mai văd la Sfântul Aşteaptă, sau mi-i varsă mie în cont şi Fiscul le popreşte lor conturile pe motiv că n-au adeverinţă că mi-a fost ridicată poprirea, că aşa zice-n lege.

Asta în condiţiile în care, repet, eu am achitat, practic, datoria către ei încă de acum o lună şi jumătate.

Cam ăsta e nivelul. Între timp, statul mai dă nişte contracte IT unor companii cu şefi anchetaţi sau condamnaţi pentru corupţie, precum SIVECO sau trepăduşi de-ai lui Ghiţă.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

2 comentarii

  1. O vesnicie mai ales daca trebuie sa achiti prin posta romana. Haos si horror.

  2. se pare ca siveco e firma de spaga a sriului. sri e instututia aia la care ai facut reclama pentru angajari.
    ai citit bine ‘se pare’ intrucat daca e firma de spaga nimeni nu e idiot sa faca acte in regula. marioneta de tip ghita e foarte obedienta si primeste contracte de bani frumosi pe de o parte ca sa-i sparga pe de alta. maruntisul ramane marionetei obediente care nu iesi din cuvantul stapanului. asta e schema. ghita s-a calicit si a vrut mai mult, si se lauda ca da in gat toate murdariile ca sa castege (spera el) un razboi al nervilor. dar fiindca e imbecil il va pierde.
    tu esti victima unor functionari birocrati pe care-i doare undeva de cetatean dar sunt foarte speriati sa fie descoperiti in hartii.
    asa ca cele 2 situatii nu se pupa. doar daca vrei sa te faci vre-un acoperit.