Poza care (aparent) a șocat lumea

Nici n-a apucat bine să piardă Japonia meciul, că tot facebook-ul s-a umplut de poza cu vestiarul curat lună și mesajul cu “Spasiba” pentru gazde. Nici n-a apucat bine să moară mema asta, că au început să circule poze cu suporterii japonezi care s-au apucat să curețe după ei.

Toată lumea e fleașcă de încântare:

  • “Vai, dar ce oameni civilizați!”
  • “Vai, dar așa se face! Nemaipomenit! Fantastic!”
  • “Incredibili japonezii ăștia! De asta au ajuns acolo unde sunt!”
  • “Cine-a mai pomenit suporteri care să curețe cojile de semințe de pe stadion?”

Ce mă amuză pe mine e că ăia care se miră nu-s doar români. Tot globul s-a șocat, de americani la britanici și de la ruși la sudafricani. Băi, nu se poate așa ceva, șocant!

Ce mi se pare mie șocant, de fapt, e că ăia care-s fleașcă după gestul japonezilor,. ridicându-i în slăvi, sunt cei aruncă gunoaiele pe jos și nu curăță după ei. Evident, nu mă refer la toți, dar aș paria că majoritatea sunt fix din categoria aia. Pen’ că n-au auzit de expresia “lead by example.” Sau, mă rog, mai româneasca “fă ce zice popa, nu ce face popa“, dar pe care am putea-o reformula în “fă ce face japonezu’, nu ce zice japonezu’!

4 comentarii

  1. Daca sunt prosti care-si inchipuie ca-n acel vestiar au avut acces suporteri japoneji(!) care sa faca si sa drega, e problema lor!
    E doar un fake-news demn de Dogioiu aka Racaru aka Pielița mea!

  2. @Pamfil: Nu! asa e cultura japoneza. Am avut privilegiul de a participa la o intalnire de lucru in Tokio acum vreo 10 ani. Participantii, europeni si japonezi, colectau gunoaiele in vreo 3 saci de plastic. M-a socat sa vad ca, dupa vreo 10 ore de sedinta, japonezii, in frunte cu managementul, au golit sacii cu pahare de carton, sticle de plastic, recipiente pentru laptele de la cafea, palete de mestecat… si au inceput sa le sorteze: carton, plastic colorat, plastic transparent, (separat sticle paie, dopuri de plastic colorat)…In oras asfaltul era asa de curat ca ai fi putut manca de pe jos. Nici macar praf nu era…

  3. @Pamfil: sunt două stiri separate. Una cu suporterii care au facut curatenie dupa ei, in galerie. Una cu echipa (nu suporteri) care a lasat curat si biletelul la vestiare.